Indian summer?

Jag är ingen större fan av att vakna upp och upptäcka att det snöar. Att det dessutom blåser gör ju inte saken bättre. Nu är det väl ändå dags att våren börjar smyga sig på. Jag har ingen som helst förståelse för att det ska komma ännu mer snö, eftersom den knappast fyller någon egentlig funktion för någon. Sommar NU!

****

Det blev som vanligt zappande mellan olika sportevenemang igår. Det verkar vara helt omöjligt för mig att få se en hel slutspelsmatch i SM-hockeyn, men jag vet inte om det gör så värst mycket. Det var ganska kul att emellanåt se Sverige spela ganska bra fotboll mot Brasilien, men det var naturligtvis surt att Shabaans tavla skulle innebära matchens enda mål.

****

Om det är någon tröst så har det regnat och åskat i Indien under förra veckan.


****


Umeå Open imorrn!


Semidags

Visst tog det slut igår kväll. Precis som ifjol så åkte Dalen med 1-3 i matcher efter att ha förlorat den andra hemmamatchen. Denna gång efter straffar. Det känns mycket trist att säsongen är slut alldeles för tidigt för deras del. När mar varit som bäst har man spelat underbar innebandy, men dipparna har varit för stora och marginalerna har varit små. Nu är det bara att ladda om inför nästa säsong.

****

Iksu får möta Endre i semifinalen. Jobbig resa till Gotland, men hemma på parketten tror jag att man fixar det och får åka till Globen för fjärde året i rad. Blir det Balrog eller Pixbo där?

****

Täby återigen i semifinal. Det är bara att lyfta på hatten och visst ser man fram emot heta derbyn mot ett revanschsuget AIK. Fem matcher? Den andra semin bjuder på västkustderby och jag tror att Pixbo kommer höja sitt publiksnitt rejält tack vare alla tillresta Warbergsupportrar. Egna fans verkar man ju inte ha så gott om. Warberg till final med 3-1 i matcher.

Man Utd - Liverpool 3-0

Det är visst fortfarande påsk och det märktes väl mest på hur lite folk det har varit på macken i helgen. Gårdagseftermiddagen var heldöd, frånsett sista timmen och idag var det ovanligt lite folk på förmiddagen. Jag fick inte sälja en enda korv!

****

Pinsamt enkel seger för United mot Liverpool idag. 3-0 och återigen visade man vilka det är som är bäst. Liverpool får återigen sikta in sig på att prestera i Europa, men även där får dom nog se sig förbisprungna av Utd.

****

Dalen-Pixbo imorrn igen och Rebellen har fixat favvoplatserna precis bakom motståndarnas bås. Jag hoppas på mycket blodstänk och trash-talk. Och naturligtvis att Dalen spelar lika bra som förra måndagen.

****

Pinsamast av alla var Javier Mascherano som på ett imponerande sätt snackade till sig en utvisning. Lagkamraterna kan knappast vara nöjda...

****

Umeå Open nästa helg!

Arena Älvis

Det blev den tuff batalj på Älvbrinkens Uteinnebandyplan ikväll. Tyvärr dök aldrig Lunkan upp, men han hade kanske på känn att det var nåt annat på gång för hans del. Istället inledde vi med dom äldre mot 92:orna(#92 ingick inte här utan det är födelseåret som åsyftas) och det skulle visa sig att rutinen var avgörande, seger 20-10.

Nästa match var betydligt tajtare. Bowlarn, Rebellen och E Röring mot #92, J Röring och Mallan. Matchen skulle gå till 15 och vi hade matchboll emot oss vid 11-14, men vi kämpade oss ikapp till14-14 och med bollen i vår ägo ser vi hur #92 helt plötsligt ställer sig och pratar i telefonen. Naturligtvis forcerar vi in avgörandet och vilt jubel utbryter. Hur #92 sedan förklarar sitt agerande för lagkamraterna förtäljer inte historien.


Glad påsk

Ruggigt skönt med lite sovmorgon. Extra härligt att vakna upp och titta ut när man ser vilket härligt väder det är. Tyvärr så har jag en hel del papper att gå igenom och lite annat att göra innan arbetsveckan börjar igen, så det blir nog inte så mycket utetid idag. Däremot blir det ju utebandy ikväll, vilket kompenserar detta.

****

Pinsamt att matchklockan inte funkade som den skulle i slutet av hockeykvarten mellan Frölunda och Färjestad. Jag trodde i min enfald att det problemet var förunnat Div 4-innebandy...

****

Match två i kvartsfinalserien mellan Dalen och Iksu i eftermiddag. Jag skulle bli mycket förvånad om inte Iksu tar det, men visst vore det skoj om Dalen kunde skrälla lite och ordna fram en tredje avgörande på söndag. Att damerna sedan bara spelar sina slutspelsmatcher i bäst av 3 känns ju ganska omodernt. Ändring verkar dock va på gång.

****

Varför firar vi långfredag?

Korthelg

Jag hade hoppats på att få se Dalen avgöra på hemmaplan på måndag och det såg länge ut som att man skulle ta med sig en seger från Göteborg ikväll. Så blev det inte och istället så är man piskade att vinna för att matchserien ska leva vidare.

****

Jobb idag, ledig imorrn och sen börjar arbetsveckan på lördag. Det blir nog väldigt lite påskfirande för min del.

****

Varför fortsätter man att bli överraskad av Täby? Seger ikväll på bortaplan mot hemmastarka Storvreta och nu kan man avgöra hemma nästa match.

****

Bilder från vår insats i fjolårets upplaga av umecupen fortsätter att dyka upp. Kolla in denna länk.

****

Lite förvånande har jag kollat på innebandymatcherna i veckan trots att det krockat med hockeyslutspelet...


Tid för annat

När min innebandysäsong är slut så brukar det innebära att jag äntligen får tid att svettas lite själv. I och med cupen i Skelleftehamn i söndags så avslutade vi vårsäsongen och igår blev det årets första löprunda. Jag sprang lite på måfå och höll på i drygt 20 minuter. Hur långt det blev vet jag inte, men med tanke på vilken form jag är i så kan det inte ha blivit särskilt långt. Det blev samma runda idag. Det är ruggigt skönt att va igång igen i alla fall.

****

Det blev ett inhopp på Renforsskolan idag och naturligtvis så hade eleverna övernattatpå skolan. Detta innebar att ingen sovit nåt och lektionerna blev därefter...

****

Rebellen riktar återigen stark kritik mot aktiviteten på min blogg och visst har han rätt. De senaste dagarna har jag haft fullt upp och helgen var fylld av olika cuper. Hur det gick i dessa kommer ni alldeles strax kunna läsa på hemsidan. Hursomhelst så tror jag mitt bloggande kommer öka nu när det inte är några träningar eller matcher kvar.

****

UTebandy aviserat på fredag. Lunkan kunde idag försäkra att det som inträffade förra gången inte kommer inträffa igen...


Blogg och sömn

Rebellen påpekade idag att min blogg varit ganska död den senaste veckan och det har han alldeles rätt i. Jag är mitt uppe i en arbetsvecka och det har dessutom varit mycket annat som upptagit min tid. Till helgen är det innebandycup i Umeå som gäller på lördag och på söndag bär det iväg till Skelleftehamn där det också är cup. Efter det så är säsongen slut för min del. Åtminstone när det gäller träningar och matcher. Då borde det bli mer tid över till att ta upp kampen med Rebellens blogg.

****

Jag vill passa på att tipsa om det perfekta tv-programmet att somna till: Late Show with David Letterman, i TV400. Börjar runt 23.00 på kvällarna och det är underhållande så länge man är vaken, men samtidigt missar man inte så mycket om man inte är vaken. Börjar om fem minuter...

Två stora bataljer

Gårdagskvällen bjöd på en klassiker när vi tog vår kära sport tillbaka till rötterna. Innebandylir utomhus. Nio tappra män hade samlats på Älvis för att göra upp mellan snödrivorna. Och visst blev det grymt roligt. Vem som vann vet jag inte riktigt, men förloraren var nog Lunkan som var tvungen att ge upp och åka hem i förtid.

****

En annan viktigt match gick av stapeln i förmiddags mellan oss och P96-97, där tränarmatchen kanske var den viktigaste. Även om grabbarna tog ledningen med 2-0 (det andra målet var aldrig inne), så var det inget snack om vilka som var bättre och vi vann slutligen med 7-2. Rebellen och #92, idag även flankerad av Alex, har varit sturska och psykat hela veckan, men jag var aldrig orolig och segern var en skön bekräftelse på att vi är ett stabilt lag...

Kent levererade

Som tur var så var det bandet Kent som klev upp på scénen i Swedbank Arena runt tjugo över åtta igår. Jag tror inte att Peters pappa hade kunnat leverera en sån fantastisk föreställning som vi nu fick se.

Detta var min femte Kent-konsert och jag tror att jag kan konstatera att det var den bästa upplevelsen hittills. Sin vana trogen tar det några låtar innan bandet kommer igång ordentligt, men sen öser man på med kanonlåt efter kanonlåt av bara farten. Finns det nåt annat svenskt band som kan spela 20 låtar och ända bara skrapat på ytan bland sina hits? När man dessutom plockar fram pärlan "Innan allting tar slut" får det mig att rysa av välbehag. Bara den skulle gjort konserten värd att besöka. Den andra bomben är när "Om du var här" övergår till en helt magisk, upptrimmad version "Dom andra". Jag tror inte Kent låtit bättre än just i det ögonblicket.

Extranumren "Kevlarsjäl", "VinterNoll2", "747" och slutligen "Mannen i den vita hatten" avslutar kvällen på ett sätt som jag inte kommer glömma i första taget. Kent har gjort det igen och jag tror inte det var sista gången...

Let there be light

I tisdags morse strax efter halv sju. Jag var på väg till jobbet och det var LJUST ute!! Nu börjar man få hoppet tillbaka att sommaren kommer iår också, trots att det ligger flera ton snö ivägen. Och just nu vräker det ner ännu mer...

****

Föräldramatch igår och jag utgår att det känns i många föräldrakroppar idag. Nästa år lär det bli ännu tuffare, då tjejerna kommer att ha utvecklats ännu mer. Det exakta resultatet i matchen är dock oklart eftersom matchklockan inte fungerade.

****

CL-åttondelar två kvällar irad, där tisdagen innebar United-Lyon som huvudmatch och zappande till Milan-Arsenal och Barcelona-Celtic. Detta fylldes på med förläningen och straffsparkarna matchen mellan Sevilla och Fenerbace. En komplett kväll med andra ord.

Onsdagsmatcherna gav inte samma ångest över vilken match man skulle se. Det blev Real Madrid-Roma för hela slanten och jag är mycket imponerad av att italienarna inte bara slog ut Real utan även vann matchen på ett övertygande sätt. Att Roma dessutom har ett av Europas snyggaste matchställ gör ju inte saken sämre. Förlängning och straffar även igår. Nu i matchen Porto-Schalke 04. Klart att tyskar alltid vinner när straffar avgör....

****

Ikväll bär det av till Ö-vik med Rebellen. Kent väntar i Swedbank Arena, men jag är lite osäker på om det är bandet eller Peters pappa...

Tiden försvann

Jag hamnade i sekretariatet på P91-matchen idag. Det blev seger med 1-0 mot serieledarna IBK Dalen/GUIF, sedan man spelat mycket disiplinerat. Resultaten kan faktiskt innebära att man spelade bort serieledarna från seriesegern. Mer anmärkningsvärt var att matchklockan återigen strejkade, vilket innebar att vi fick ta tid med ett stoppur. Det är nog dags för Fritidscentrum att investera i ny utrustning till nästa säsong.

****

Grattis till Umeå City och Ersboda, som idag säkrade segern i ettan respekrive tvåan. Jag känner redan en liten längtan efter derbyna mellan Dalen och City nästa säsong.

****

Canal+ bjuder på Pittsburgh-Atlanta ikväll och även om det inte är samma underhållning som igår, så är det alltid kul att se en spelare som Evgeni Malkin spela hockey. Om hans form håller i sig, om värvningen av Hossa slår väl ut och om Sidney Crosby kommer tillbaka från sin skada, så blir Pens farliga i slutspelet.

****

Jag fyndade skor hos Cykelollson igår. Även om jag redan har två par av plastmodell (typ: Crocs), så kändes det helt rätt med ett par Cloggens. Återstår att se om dom blir lika givna favoriter...


Alfredsson show

Tänkte passa på att skriva några rader i pausen i matchen mellan Ottawa och Pittsburgh. Daniel Alfredsson har gjort 2+1 i en mycket underhållande match. NHL tilltalar mig bra mycket mer än Elitserien. Började se Mora-Timrå tidigare ikväll men redan efter några minuter så var jag less, men snart börjar slutspelet och då brukar det bli roligare att följa.

****

Rebellen antydde tidigare i veckan att han saknade mina inlägg om NFL och cykel. Jag måste tyvärr göra honom besviken. Eftersom NFL-säsongen inte startar förrän i september och cykeln inte är intressant förrän Girot drar igång i maj, så kommer det nog att dröja innan jag kommer igång med mina utläggningar i dom ämnena. Dom närmaste månaderna är det SLUTSPEL som gäller för mig. I dom normala, vardagliga sporterna.

Mer snöaktiviteter

Ännu en arbetsvecka är över och nån form av sportlov infinner sig i några dagar. Att helgen dessutom är väldigt fri från innebandy innebär både att det känns hyfsat soft med lite tid över, samtidigt som jag befarar att abstinensen kan bli lite svår och ohanterbar. Man är ju inte van vid sånt denhär tiden på året. Som tur är så spelar P91 hemma mot Dalen/GUIF (Västerbottens två största föreningar, men det varkar som att dom ändå inte får ihop var sitt lag i en av jätteårskullarna från början av 90-talet) imorrn. Kombinerat med lite fotboll och NHL så borde det väl gå vägen.

****

#92 bjöd på bastu efter att han och Rebellen genomfört sitt andra träningspass i P96/97-projektet. Naturligtvis blev det snöbad också. Lyckligtvis så slutade det inte med att Rebellen slog axeln ur led denna gång.

****

Cykelollson firar 2 år med sin rörelse i dagarna. Fina erbjudanden är utlovade och jag tror att jag ska passa på att utnyttja presentkortet jag fick av Lillebror i julklapp. Ska bli spännande att se vad som finns för 50 öre...

****

Premiär för Håkan Hellströms nya singel igår. Känns ruggigt skönt i en tid av det där som jag inte kommenterar i bloggen i år heller.

RSS 2.0