Snälla sluta lyssna, glöm allt jag sa...

Hyfsat lugnt på innebandyfronten såhär i slutet på veckan. Satt som vuxen och följde F98-99:s träning tidigare idag och passade samtidigt på att göra undan lite pappersarbete. Träningsavgiftsinbetalningarna är så gott som färdigutskickade och samtliga ledare har provat ut den nya coachmunderingen. Nu återstår bara att invänta helgen och de matcher som ska spelas. Samtliga av våra seriedeltagande lag är igång...

**

AC Milan lånar David Beckham från LA Galaxy under våren. Det måste kännas tryckt som gammal avdankad stjärna att veta att det alltid finns en klubb att falla tillbaka på när ingen annan vill ha en.

**

Helgen innebär inte bara innebandy, utan även en hel del nöjen. Imorrn blir det ett biobesök där den nya Bondfilmen, Quantum of Solace, ska ses. Efter succén med Casino Royale är mina förväntningar ganska höga, men med tanke på vad förhandssnacket sagt om filmen, så finns risken att jag blir besviken. På lördag blir det Popup på Folkets hus där Hello Saferide och Markus Krunegård är de stora höjdpunkterna. Där finns det ingen som helst risk att jag blir besviken. Jag är bombsäker på att dom båda levererar.

**

Det sägs att Mats Sundin börjat träna och att en comeback i NHL kommer allt närmare. Vågar man hoppas på att han återvänder till Toronto - eller ännu hellre hamnar i Rangers? Jag väntar med spänning...

**

Naturligtvis har jag även arbetshelg i helgen. Lördag eftermiddag och söndag förmiddag ska det säljas bensin och korv. De senaste veckorna har jag insett att det här med sömn är klart överskattat. Nån gång i april/maj kanske det lugnar ner sig.


Idrott och alkohol hör INTE ihop

Igår kablades nyheten om att Systembolaget säljer vissa viner med cancerframkallande ämnen i ut, och nån hälsomänniska tyckte att detta var ytterst oansvarigt. Livsmedelsverket menade dock att det var så små mängder av dessa ämnen, att det inte gjorde något. Oavsett vem som har rätt så tycker jag att man i första hand borde fokusera på de lite mer direkta skadorna som Systembolagets produkter orsakar.

Timing

Naturligtvis började seriesäsongen som vanligt. 0-2 efter knappt två och en halv minut. Det blev dock bättre och det skulle bli en knapp, men mycket skön seger till slut. 3-2-resultatet innebar vår tredje raka uddamålsseger mot just GUIF. Visst kan det va roligt att vinna matcher med typ 5-0, men uddamålsvinster är ju bara för härliga. Både för oss som står i båset, dom på planen och för publiken.

**

Även F96-97 tog en uddamålsseger borta mot Hörnefors, men herrlaget sabbade dagens fina statistik. Imorrn har P98-99 premiär och damlaget ska möta Umeå City IBF. Båda spelar på bortaplan och eventuellt blir det en liten klick supportrar som ska göra allt (nåja) för att heja fram dom. Vågar man hoppas på poäng i båda matcherna?

**

Matchklocka levde sig eget liv idag. Efter tio minuter så tyckte den att perioden skulle vara slut, men vi höll ju inte med. Troligtvis så hade nån ställt om den till baskettider. Den gamla manöverpanelen var ju väldigt lynnig, men nu när vi har en splitter ny, så tycker man ju att den ska klara av att ta tid för rätt sport...

**

Jag firade segern med att ta en låång promenad runt älven i eftermiddag. Ruggigt skönt. De yttre och inre förutsättningarna kunde inte ha varit bättre.

**

Klockorna i sporthallen har släpat efter några minuter under hösten på ett lagom irriterande sätt. Idag var det dock åtgärdat. Och inatt ska vi ställa om klockorna till normaltid igen...


Igår, IDA, Imorgon

Äntligen helg och lite ledighet från macken. Kommande vecka så är det bara tisdag som innebär jobb. Åtminstone i den mening jobb innebär att man får betalt för det man gör(vilket dagens löneutbetalning också visade). Mål nr 1 under veckan är att hinna tvätta Million Dollar Baby och öven vaxa henne. Tror dock det sista är en utopi.

**

Har under de sista dagarna försökt bekanta mig med IDA-systemet och jag kan inte påstå att det är särskilt lätt. Under den senaste timmen har jag försökt skriva ut det aktuella matchprotokollet inför morgondagens match, men på nåt skumt sätt så är det hela tiden en spelare som saknas, trots att hon finns med i matchuppställningen. Jag tror att jag ska ge upp mina försök och eventuellt prova  imorrn istället.

**

Igår var det nån som hade försökt ta sig in på macken under natten, genom att backa med bilen mot fönsterväggen. Ligisterna hade dock inte räknat med att ett rustikt element och en stabil skåplängd skulle göra deras planer om intet. Kulan på bilen hade gått genom väggen, men längre än så kom man inte. Det jävligaste av allt om dom hade lyckats hade ju varit den förstörelse som dom skulle ha skapat, då det inte ens skulle funnits nåt av värde för dom att få med sig.

**

Seriepremiär imorrn och eventuell Umeåturné på söndag. Så var också den helgen räddad...


Comeback av Illern på gång?

Ledarutbildning för våra nya fräscha ledare ikväll och pga. Korpenmöte i konferensrummet, så fick vi förlägga den till klubbrummet i ishallen. Blev rätt mäktigt då en klunga med innebandyledare kunde sitta i värmen och se ner på den iskalla hockeyn...

**

Två dagar kvar till helg och imorrn blir det äntligen lite sovmorgon, efter tre raka 06:45-öppningar. Målet är att sova till åtta och sen hinna ta en promenad innan det är dags att börja arbeta igen kl 11:15. Det har varit oväntat mycket folk de senaste dagarna och det innebär att dagarna går lite fortare. Trots att detta är min sjätte arbetsdag i rad, så har det flutit på bra och visst klarar jag två till utan problem.

**

Skadeläget är inte det bästa inför premiären på lördag, men jag tror stenhårt på att alla är fit for fight kl 13:00.

**

Mötte Vindelns Meste A-lagsspelare utanför FC ikväll. Trodde han hade lagt av, men tydligen så kände han sig tjock och ville röra på sig. Medelålder måste dock ha höjts rejält på herrträningen i och med detta...

**

Viasat Fotbolls "pling i rutan" under kvällens CL-fotboll, meddelande under den första halvleken att "Krkic" hade gjort 3-0 för Barca. I den andra halvleken hette det sen att "Bojan" gjort 4-0. Om man vill framstå som seriösa i sin fotbollssatsning så kräver jag mer konsekvens än så.


The Coke side of...

Så har det hänt igen - Coca Cola hade slut på Coca Cola idag när jag skulle beställa. Beskedet jag fick var att halvlitersflaskan var restad. Det känns lite overkligt att sånt kan hända två gånger under samma år. Särskilt denhär tiden på året då det inte direkt är högsäsong för läskeblask

**

Paus mellan Warberg och AIK i SSL. Ingen höjdarmatch såhär långt, men jag hoppas att det lossnar i tredje perioden. Som vanligt håller jag alltid på motståndarna när AIK spelar.

**

Rebellen har flyttat och har saknat internet under de senaste dagarna. Jag hoppas att det är därför som hans blogg varit död över helgen. Killen bor numera granne med FC och kommer säkert va en frekvent besökare i snöhögen som ismaskinen ger upphov till.

**

Seriepremiär på lördag. Viktiga träningar väntar i veckan...


Stars on Ice?

Jag har idag hjälpt Rebellen att flytta lite grejer till sin nya lägenhet. Det lilla äventyret inleddes dock med att jag fick göra ett utandningsluftstest för polisen som hade kontroll utanför Systembolaget. Inga problem där och det såg inte ut som att nån annan åkte dit heller. Vad som däremot väckte min uppmärksamhet var att dessa båda poliser INTE blinkade när de sedan skulle fara iväg och svängde ut på Storvägen.

**

Balrog blev visst det första laget som slog "omöjliga" Warberg i årets SSL. Det innebär bland annat att det är skojigt jämnt i toppen än så länge...

**

Min lilla polishistoria var ändå fisig i jämförelse med några poliser söderut som bötfällt bilister som körde dubbat, trots att det är tillåtet sedan några veckor tillbaka. Pinsamt och okunnigt.

**

Det stannade på fem raka segrar för Rangers, sedan Buffalo vunnit nattens match. Nu väntar Toronto i nästa omgång innan Detroit står för motståndet på lördag. Häftig debut för Fabian Brunnström i Dallas inatt. Tre mål!


Midnatt till sju

"Det är två Umelag och fullsatt på läktarn..." sa Dalentränaren Tomas Andersson till Västerbottensnytts reporter innan matchen, samtidigt som läktarsektionen bakom honom gapade tom. Knappast en talande bild, då det visst var fullsatt under match, men ändå en kul liten passus, som får inleda dagens blogg.


****


Jag hade själv inte möjlighet att se Umeåderbyt - som slutade med Dalen-seger, 8-7 i sudden - utan istället träningsmatchade vi mot P96-97. Måste ärligt säga att jag inte hade nån direkt koll på hur vi stod rent spelmässigt såhär veckorna före seriepremiären, men jag blev positivt överraskad. Tjejerna hade uttryckt en viss nervositet, kanske inte inför matchen som sådan, utan snarare inför rädslan att förlora mot killarna. Det skulle dock visa sig ganska snabbt att det inte fanns någon anledning att oroa sig. Slutresultatet blev 7-0 och bortsett från början av den andra perioden, så spelade tjejerna övertygande, såväl framåt som bakåt. Återstår nu att se hur vi klarar oss mot GUIF i seriepremiären nästa helg.


****


Först klippning, sen Umeå och möte med Team Sportia, vilket resulterade i en fullpackad Million Dollar Baby på hemvägen. Snabba ryck hemma för att hinna förbereda för kvällens match och sen iväg på FC, som jag lämnade ca 20:45. Imorrn har jag inga träningar själv, så då hoppas jag komma hem lite tidigare, men man vet aldrig.


****

Innan vår match så mötte F96-97 och P98-99. Även den matchen slutade med tjejseger, 2-0. Seriepremiärerna är nu inte så långt borta, vilket innebär att det kommer spelas en väldans massa matcher under vintern och våren. Det ska bli ruggigt kul att följa alla dessa lag.


****

Detta blev ett inlägg fyllt med bisatser, men (hm...) ibland blir det bara så och nästa gång kan det bli en stor osammanhängande sörja utan några som helst skiljetecken.


Återfunnet och räddat för eftervärlden

Följande inlägg skrevs ursprungligen i torsdags, men när Explorer upphörde att fungera så trodde jag att det gått förlorat för alltid. Som tur är hade jag fel och nu får ni läsa det inlägg som jag samma kväll ondgjorde mig över i ett annat inlägg.

****

Mönstret upprepar sig. Sen hemkomst från jobb(tidigare i veckan träning), snabb dusch och sen några timmar framför datorn. Arbetsveckan börjar gå mot sitt slut och det känns mycket välkommet med några dagars ledighet. Om man vore smart skulle man lägga sin semester i detta skede av innebandysäsongen, istället för på sommaren. Det finns hur mycket som helst som måste kollas upp, göras eller visa sitt missnöje med. Känslan iår är dock att vi ligger mer i fas med verksamheten jämfört med samma tidpunkt förra säsongen.

****

Inatt spelas dom första NHL-matcherna på rätt sida om Atlanten. Visserligen spelas bara fyra matcher, men jag längtar redan till imorrn bitti när jag får kolla resultaten. Radiosporten är bäst på många sätt och vis, men när det gäller deras NHL-rapporter i morgonsändningar lämnar de en del i övrigt att önska. Oftast nämns bara svenskarnas insatser, men påfallande frekvent missar man att förmedla samtliga resultat. Jag hoppas på bättring där.

****

Kan man förresten säga så, "Mönstret upprepar sig"? Det är väl just upprepningar som bildar ett mönster?

****

På TV4 rullar just nu American Gladiators. Jag vet inte vad jag ska tycka om att det kommit tillbaka, men jag minns torsdagaran för tio år sen som alltid tillbringades med Hans Crispin och Agneta Sjödin och dessa gladiatorer. Då tyckte jag att det var ett kanonprogram, men nu känns det jag hetsar upp mig mest över gladiatorernas häftiga namn...

Den blivande succén är snart här

Hemma som snabbast efter ett besök på F96-97:s träning för att introducera Tofta och sen en snabbvisit på P98-99-träningen. Senare blir det även ett nedslag på herrträningen i ovan nämnda ärende. Nu jävlar ska det säljas underkläder!

****

Om drygt en månad så lanserar vi vår nya Vindelns IF Innebandy-mössa. Jag fick testet idag och spontant så känns det som en given succé. En snabb opinionsundersökning bland aktiva visade på samma resultat. Se till att köpa en egen så fort dom kommer, så att ni inte blir utan...

****

Det är inte bara mössor som är på gång i föreningen. Vindelns IF kommer även ha dom snyggast klädda coacherna i vinter.


Sköna söndag

Eftersom jag bara är ledig varannan helg så är just dessa lediga helger nåt man måste ta vara på. Drömmen vore då att stiga upp lagom tid, kolla nattens NHL, äta frukost, surfa lite mer, ta en, löprunda, fika, läsa en bra bok i några timmar och sen avsluta dagen med en bra tv-match och en film. Naturligtvis inträffar detta endast ett par gånger varje år och då under sommaren. Dagens aktiviteter har dock sett ganska snarlika ut. Det gäller bara att byta ut bokläsningen mot några timmars arbete rörande den kommande Tofta-försäljningen och utskicken av träningsavgifterna. Nu sitter jag i alla fall framför en NFL-match och njuter av stillheten.


****


Några av föreningens lag har varit i farten i helgen, men jag har bara bevistat damernas match mot Skellefteå igår och den matchen har redan bloggrannen kommenterat.  Jag tror dock han missade att förmedla slutresultatet 4-4 och det faktum att Vindeln kvitterade med 24 sekunder kvar av matchen. Starkt.


****


Rangers har öppnat NHL-säsongen med fyra raka segrar. Jag njuter, även om jag somnade ifrån matchen mot Blackhawks efter den första perioden häromnatten.


****


P93 är vidare i DM sedan man slagit ut Sandåkern med 3-1 idag. Sämre gick det visst för herrlaget som förlorade sin andra raka match i fyran, denna gång mot Holmsund. Det tredje Vindeln-laget som lirade match idag var P98-99 som mötte Strands IK på bortaplan. Förlust 13-8, men det måste ju ha varit en underbar match att se...


Giv mig honung!

Jag blev alldeles nyss påmind om varför bloggen varit vilande sen i våras. En av anledningarna var den upprivande känslan när man plitat ner ett inlägg, men man inte hinner publicera det innan datorn hänger sig, strömmen går eller blogg.se lackar. Precis detta hände mig återigen ikväll när jag nästan var klar med ett inlägg innehållande följande: NHL-premiären, stundande ledighet, innebandy och lite annat. Nu får ni nöja er med denna korta passus istället för nu ska jag sova...

Innebandytisdag

Förbundet skrällde igår och la ut Ungdoms-DM-lottningen redan dagen före utlovat. Synd dock att man strukit klassen som vi skulle varit med i pga för få deltagande lag. Varför inte lira en final direkt istället?

****

Tisdagen innebar färd till träningen direkt från jobbet och det första jag gör när jag kommer till FC är att snabbt räkna hur många dom är som tränar på passet före. Idag var det FP00-01 som tränade och det sprang runt så många små  innebandyspelare att jag inte fick grepp om hur många dom var. Till slut landade jag på runt 30, vilket är en ruggigt bra siffra.

****

Även om förbundet lyckades i fallet med DM-lottningen, så har det varit desto fler turer runt F93-länslaget. Den första gallringen skulle göras och jag fick följande mail från Ahlehjelm :

"Hej!

Jag förstår att ni är många som sitter och väntar på uttagningen till
zonträffarna för F93.
Det var sagt att de skulle komma denna vecka senast men det är nu fredag
kväll och de kommer tyvärr inte idag heller.

Till detta finns det två anledningar.

1. Olle Eliasson, min kollega, har valt att hoppa av uppdraget som
kapten. Detta gjorde han i slutet av förra veckan och arbetet att hitta
en passande kollega har prioriterats under denna vecka.

2. Den rådande arbetssituationen på VIBF:s kansli är oerhört pressad
just nu då upp mot 10 lag hoppat av respektive serie under den senaste
2-veckorsperioden. Detta har tvingat oss att styra om ca 300 matcher med
allt vad detta innebär. Till detta kommer premiärhelger med
domartillsättning från Dalarna och norrut. Jag har tvingats till andra
arbetsuppgifter än distriktslagetsarbetet som var planerat till
onsdag-torsdag denna vecka.

Kontentan av följande:
Jag kommer att under måndagen och tisdagen ringa runt till er tränare
för att kolla spelarnas staus med er. Efter det kan truppen presenteras.
Jag hoppas att ni kan lugna spelarna och själva redan nu ha det tålamod
som senare kommer att  känneteckna Västerbottentjejernas numera
klassiska försvarsspel.

Jag önskar er en trevlig helg. Själv åker jag till Stockholm för en
observatörsutbildning. Jag är tillbaka måndag morgon.

mvh
Jonas Ahlehjelm
Västerbotten F93"


Måndagen förflöt och på tisdagskvällen fick jag följande SMS:

"Måste tyvärr "omboka" F93-samtalet till tors.Sitter m Lasse O på Bokningen(som jobbar över för våran skull)för att färdigställa serierna inför onsdagens möte./jah"

I torsdags plingade det återigen till i telefonen och displayen visade:

"Hej alla F93-ledare!Jag kommer ej hinna ringa till er alla ikväll, utan kommer kontakta er innan vi publicerar truppen& planeringen på tisdag.Mvh/Jonas, VIBF F93"

Idag är det tisdag, jag har inte hört nåt från honom men följande går att läsa på förbundets hemsida:

http://www.innebandy.se/templates/page____107511.aspx

När ska dom lära sig att inte utlova en massa deadlines som dom inte kan hålla?

****

F98-99 var återigen 22 på träningen, varav två nya från Tavelsjö. Vår versamhet blir större på alla sätt. Snart kan man pensionera sig med fullgjort livsverk.

Tell me why I don´t like Mondays

För första gången under min femåriga tränarkarriär, så har jag träningsfria måndagar. Tidigare år har det varit standard med träning 17:00-18:00 med något av de lag jag tränat. Tiden har inte varit optimal, men det har funkat. I år gick det dock inte träna den tiden och såhär några veckor in på säsongen, så måste jag erkänna att det känns ruggigt skönt. Vilken lyx det är att få komma hem relativt tidigt från jobbet och slippa stressa iväg til FC. Det kommer säkert kännas ännu bättre när serien drar igång och man efter söndagsmatch slipper ladda om till måndagsträningen.

****

Eftersom jag har ett obefintligt intresse för att meka med bilar vet jag inte hur vanligt det är, men faktum är att sen i lördags så har tre olika personer haft planer att byta avgassystem på sina bilar på OKQ8. Tyvärr så har det inte varit möjligt eftersom vår billyft varit trasig sen i somras. Nån mer insatt kanske har hard facts huruvida detta var helt normalt eller om det var en hög procent bilägare som ville byta sina ljuddämpare.

****

NHL är igång och Rangers åker hem från Europa med två segrar av två möjliga. Det ska bli fantastiskt att få se dom live i Garden till våren.

****

Nytt för iår är att vi har aktiva inom föreningen som är bosatta i Botsmark. Nu finns det saker som tyder på att vi snart även har deltagare från Tavelsjö-området. Hur kul som helst!

Vem kan slå Fredrik och Fredrik?

Mitt jobbschema innebär att jag varannan vecka bara jobbar tisdag. Denna vecka har varit denna min "lediga" vecka, men den har känts som allt annat än ledig. Det blev en dag på skolan, samtliga kvällar har inneburit innebandy i nån form och dagtid har det jobbats ideellt med innebandyrelaterade grejer. Imorrn väntar en vända till stan, samt arbete inför damernas och herrarnas hemmapremiärer. Under arbetsveckan brukar man känna en viss längtan till nästa vecka och på nåt skumt sätt känns det som att jag nästa vecka har ledigvecka, vilket jag i realiteten inte har.

****

TV4 hängde kvar efter Sporten vilket innebar att samtidigt som jag plitat på detta inlägg, har kvällens Idol avgjort och fy fan vilken hemsk sekvens det var när dom visade sammanfattningen från tidigare ikväll. Varför måste dessa medelmåttor till artister göra så förskräckliga versioner av bra låtar? Lägg ner, tack!

****

Och nu till en favorit i repris: Nya dopingmisstankar inom cykelsporten och denna gång är det prolog- och tempospecialisten Fabian Cancellara som är i blickfånget. Samme Cancellara som knep OS-guldet framför Gustav Larsson på tempot i Peking. Förhoppningsvis har schweizaren inte dopat sig, men har han det så ska han helt klart bli av med sitt guld.

****

NHL-premiär i Globen på lördag, med matchen Pittsburgh-Ottawa. Ruggigt skoj att säsongen drar igång nu. Detta är dock inte den första matchen som spelas denna säsong. NY Rangers möter Tampa Bay i Prag tidigare samma kväll.

****

Välkommen till Rumänien, som blir den 47:e medlemmen av det Internationella Innebandyförbundet.

TILLBAKA!

Det verkar som att min insomade blogg har fått lite liv igen. Rebellen har ju värmt upp under några veckor nu, så nu är det bara att köra. Dagens inlägg blir dock väldigt kortfattat. Efter en tidig uppstigning i morse, arbete på arbetet, en vända förbi FC innan det bar iväg till storstan och årets serieträff, så har dagen tagit slut. Och naturligtvis så har man inte hunnit göra allt det man borde.

****

Idag firar jag ett år med Million Dollar Baby. Tiden går fort när man har roligt (och uppenbarligen gör den det även när man har tråkigt).


RSS 2.0