Innebandy och/eller rugby

På grund av Rebellens och Homers P96/97-projekt, så upplät vi våran träningstid åt dom. Istället så tog vi med oss klubborna ut och lirade i snön. Det blev ett mycket lyckat avbrott i den vanliga träningen. Även om reglerna bröts oftare än dom följdes och det många gånger liknade rugby mer än innebandy, så får träningen betraktas som en succé. Visst kunde vi varit fler, men som vanligt när man bryter träningsmönstret så är det några som inte hänger på. Men jag tror att alla som var där är överens om att dom missade något.

****

Jag är rädd att min förkylning inte tyckte att det var lika lyckat att spela innebandy. Det har inte hänt så mycket det senaste dygnet. Det har varken förbättrats eller försämrats, men jag har en känsla av att det inte kommer vara lika roligt att vakna imorrn.

****

Snön som fallit idag bildade ett mjukt lager på den hårda snön/isen. Det var tur det eftersom de flesta närkamperna slutade med att någon låg på backen.

****

Trading deadline i NHL igår. Kul med fler svenskar till Rangers och spännande att Caps rustade för att ta sig till slutspel. Också kul att Peter Forsberg ska göra comeback, men jag befarar att Colorado får svårt att ta en plats bland conferencens åtta främsta...

Influensa på gång?

Halsen började ömma igår, snuvan kommer sakta smygande och ikväll har även en molande huvudvärk trängt sig på. Förhoppningsvis är det bara tillfälligt, men jag är rädd att det kan vara influensan, som härjat runt omkring mig den senaste veckan, som gör dig redo att tömma mig på all kraft och förpassa mig till viloläge. Mitt första motdrag är sömn. God natt...

Ett citat

"Det är som en blandning mellan ping-pong och roulette, denhär typen av innebandy."


Johan "Tutan" Köningsson på en match i F96/97-serien.


Ingen Sävardubbel heller

Det blev seger mot Sävar idag med 3-2, men som resultatet visar så var det med minsta möjliga marginal. Vi började riktigt bra och hade nästan konstant tryck på deras mål och gick upp till 3-0. Sedan fick vi en skada som gjorde att vi var tvungen att ändra om lite. Efter detta så hittade vi aldrig tillbaka till det spelet och den andra perioden blev slitig, men där vi till slut lyckades hålla undan och i och med det ta tredjeplatsen.

****

Stor show av United igår. Newcastle fick inte det lyft man hoppades på med Keegan vid rodret.

****

Nu återstår bara några veckor av säsongen. I mitten av mars åker vi på cup, men innan dess så har vi kanske årets viktigaste match. Den mot föräldrarna...

****

Tyvärr blev det ingen Sävardubbel för oss och P93. Trots att dom gjorde en stark upphämtning från 1-4 till 4-4 och med bud på mer, så blev det bara oavgjort. Hursomhelst så har både vi och dom gjort en ruggigt bra säsong. 3:or i våra respektive serier och dessutom visat att föreningens framtid ser ljus ut.

****

Imorrn är det tidig väckning som gäller. 07:00 ska macken öppnas...

Sista matchen imorrn

Tillbaka på arbetet igen och som vanligt innebar det full fart direkt. Mitt på dan en lördag är det alltid mycket folk och nu under skotersäsongen så är det extra mycket. Tyvärr så håller det aldrig i sig hela dagen, utan mellan tre och sju så går tiden ganska långsamt.

****

Precis som jag förutspådde så innebar gårdagens Umeåresa att pengar försvann, men det var det helt klart värt. Lite affärer,  shopping, käk och bio, avrundat med innebandy måste sägas vara en mycket effektiv fredageftermiddag. Men bäst av allt var nog att jag slapp köra och smutsa ner Million Dollar Baby...

****

SIsta matchen i serien imorrn och ramlar det inte in några fler återbud så kommer vi spela med tre backpar, tre forwardspar och två centrar. Det ska bli kanonkul!

Utan keps, men med vatten innanför kragen

En dag som denna så känns det ganska bra att man inte är någon kepsmänniska och inte har så långt hår. Solsken, någon plusgrad... och storm. Snön gör då ett tappert försök att smälta bort, men vi har ju lite att ta av så vi får nog stå ut med den ett tag till.

****

OKQ8 gör en landsomfattande satsning på att komplettera korvgrillarna med en hamburgergrill. Sorry Holmström, men det kommer inte hända här i Vindeln...

****

Umeåresa i eftermiddag. Troligtvis kommer jag hem med mindre pengar än vad jag hade med mig.


Do you know the way to San Jose?

Nu börjar det ha gått för långt. Bara den sista månaden  är skillnaden oroväckande stor. När jag ska upp och jobba så är det aldrig några problem. Disiplinen är stor och jag snoozar bara i 18 minuter, innan jag stiger upp och jag har aldrig försovit mig sen jag började ha ansvar över min egen väckning. Det är när jag är ledig och inte har nån tid att passa som jag börjar ligga illa till. Min vana trogen så ställer jag väckarklockan på 08:00 och tidigare har jag snoozat 25-35 minuter. De senaste veckorna har det dock ofta blivit upp emot en timme. Detta kan bero på att jag varit förkyld och att kroppen då varit i behov av mer vila, men även efter mitt tillfrisknande så har jag svårt att stiga upp. Just den tiden på dygnet är det svårt att tänka sig en härligare plats än den varma sängen...

****

Försökte ikväll hjälpa en östeuropeisk(?) lastbilschaufför att hitta till E12. Den svåra biten i detta visade sig vara att beskriva hur man hittade ut ur Vindeln. Annars är man ju van att få höra hur svårt det är att hitta stället där jag jobbar...

****

Nu när Rebellen har börjat blogga från arbetet finns det verkligen inga ursäkter för honom om hans bloggfrekvens skulle avta igen.

****

Kampen om förstaplatsen i NHL:s Southeast Division är ruggigt spännande. Eftersom ettan i varje division går till slutspel oavsett antalet totala poäng och att divisionen är svag jämfört med dom två andra i Eastern Conference, så måste man nog ta förstaplatsen om man vill lira Stanley Cup. Jag skulle kunna tänka mig att det blir Carolina Hurricanes som tillslut avgår med segern, men just nu håller jag tummarna för Washington Capitals. Som jag skrivit tidigare här i bloggen så finns det få lag som har så snygga matchställ...


Jag kommenterar inte Melodifestivalen här iår heller

Renforsskolan har haft friluftsdag idag och jag befarade därför att kvällens träning skulle bli lite avslagen. Jag hade fel. Det var både bra fokus och bra fart från start och vi var mer än två femmor för första gången på två veckor. Til och med spelet på slutet såg bra ut. Det gör det nästan aldrig annars. Några är fortfarande förkylda/skadade, men det känns helt okej inför söndagens match mot Sävar.

****

CL-åttondelar två kvällar irad. Tyvärr har man lyckats lotta matcherna så att de tre mest intressanta matcherna spelades ikväll, samtidigt som de lag som spelade igår inte tilltalar mig särskilt mycket. Valet föll trots detta på Liverpool-Inter igår. Jag trodde faktiskt att Inter skulle få med sig 0-0, men jag är imponerad över Liverpools slutforcering. Till #92:s stora glädje så tror jag det blir rött avancemang.

Ikväll valde jag Lyon-United som huvudmatch och resultatet, 1-1, gör att det även här lutar åt engelskt avancemang. Grym prestation av Benzema vid 1-0 och skön kvittering av Tevez. Annars inget att förmedla. Bättre fart i Arsenal-Milan där gästerna spelade italienskt och 0-0 är ett resultat som man verkade nöjda med. Barca vann borta mot Celtic och där ska det mycket till för att spanjorerna ska missa kvarten.

****

Domare på söndag ser ut att bli min gamla datalärare Charlie. Vännäs AIK:s starke man. Han dömer tillsammans med sin son som glömde pipan hemma sist dom besökte Vindeln...

****

Rebellen messar att han fått ledigt den 6 mars. Då bär det iväg till Ö-vik...

****

Apropå ingenting: Frank Sinatras My Way är en grym låt.


Raketer och kubanska cigarrer

Förkylningar och andra krämpor fortsätter att hålla i sig, så vi var inte så många som tränade igår heller. Nu återstår det ju bara en match av serien, så det är ju bättre att dessa spelare vilar så att dom kan spela matchen. Nästa träning är på onsdag och då hoppas jag vi är två femmor i alla fall.

****

Fick en mindre chock igår när jag skulle iväg med Million Dollar Baby. Den var otroligt smutsig! Eftersom det var mörkt när jag kom hem på söndagkvällen så reflekterade jag inte över det, trots att jag kryssat genom en hel del vattenpölar och gegg både på E4:an och i Umeå. Det fick bli tvättning idag och nu är den skinande ren igen. Återstår att se hur länge den får förbli det.

****

Eftersom vi blev tilldelade platser precis bakom seket på Dalen-matchen i söndags, så fick vi ta del av det lilla kaos som innebar fördelning av diverse priser efter bollkastningen. Ett presentkort blev utdelat till en liten pojke, men det var visst fel och det rycktes bryskt tillbaka. Killen såg tämligen förvånad ut, men blev väldigt nöjd när det visade sig att han istället vunnit en t-shirt med Peder Bodén, signerad av Peder Bodén. Jag kan tänka mig att han tyckte det var ett betydligt bättre pris än ett presentkort på Umeåflyg.

****

Fidel Castro avgick inatt. Jag väntar med spänning på att Rebellen ska kommentera det i sin just nu väldigt ägande blogg.

****

Kul att målraketerna var tillbaka i Gammliahallen!


Nära Hörneforsdubbel

Rebellens blogg äger ut min blogg just nu, sägs det.

****

Förra omgångens hemmaseger mot GUIF följdes i lördags upp med en riktigt skön seger borta mot Hörnefors. Träningarna inför matchen blev lite rumphuggna då många var sjuka/förkylda, men som tur var hann dom flesta piggna till så pass att dom kunde spela. 3-1-underläge efter första perioden, men för ovanlighetens skulle så gjorde vi en bra insats. Det skulle dock bli bättre och efter att ha gått ikapp, så kom det avgörande målet med en minut och fyra sekunder kvar. Den osannolika målskytten var Elin Holmgren, målvakt som deltog som utespelare när så många saknades. Vi gjorde sen även ett femte mål och tre värdefulla poäng var i hamn.

****

Dalen vann mot seriesuveränerna Warberg. Riktigt skoj! Detta trots att man återigen tappade en tvåmåsledning, men denna gång så återtog man initiavtivet och ledningen och höll hela vägen. Lyckas man fortsätta spela så kan det bli roliga slutspelsmatcher i Gammliahallen.

****

Segern mot Hörnefors innebar att vi endast förlorade en match på bortaplan denna säsong och det var i premiären mot Röbäck. Fyra segrar och en oavgjord har det blivit sedan dess.

****

Jag fick äran att återvända till Hörnefors även på söndagen. Då som assisterande åt Tutan i P93, när Jonas och Simon hade egen match på annat håll. Det var nog första gången jag stod i båset i en pojkmatch och det var helt klart ovant att coacha spelare som man inte känner så bra. Roligt var det i alla fall och även här hämtades ett 1-3-underläge upp, men bara till oavgjort 3-3. Poängen innebar ändå en säkrat tredjeplats i serien för grabbarna. Starkt jobbat.

****

Segern mot Hörnefors innebar också att vi tagit poäng mot alla lag i serien iår.

****

Det blev ingen Hörneforsdubbel för oss i helgen, men chansen finns att det blir en Sävardubbel nästa helg då P93 spelar hemma på lördag och vi spelar hemma på söndag. Båda mot Sävar förstås.


Härlig nattvaka

En liten förkylning har slagit sina klor i mig sedan jag gjorde några byten på träningen förra veckan. Troligtvis så fick kroppen en sån chock av den plötsliga ansträningen, att den inte kunde försvara sig. Snuvan sitter i än, men som tur är så verkar halsen klara sig. Nu är målet att även slippa den sedvanliga hostan som alltid drabbar mig några dagar in i förkylningen. Min plan är att ta det väldigt lugnt...

****

Super Bowl XLII inatt blev precis så spännande som jag hoppats. Lagens försvarslinjer dominerade, men det slank igenom några Touchdowns i alla fall. Dittills obesegrade Patriots tog ledningen med 14-10 när bara två och en halv minut återstod, vilket innebar att Giants behövde göra ytterligare en TD för att gå om. Ett helt sjukt spel där jättarnas Quarterback Eli Manning slet sig fri från en trolig sack och sedan hittade Tyree som med bollen fastklämt på hjälmen baklänges, böjd som en banan ordnade de yards som man behövde för en 1st down och fortsatt bollinnehav. När det sedan återstod 35 sekunder så skickade Manning på nytt iväg en passning som hittade Plaxico Buress i End Zonen och matchen hade vänt igen. Patriots hade chansen att den sista halvminuten ordna förlängning, men New York-försvaret stod upp bra och skrällen var ett faktum.

Homer och Rebellen somnade tyvärr i halvtid och missade det rafflande slutet. Jag skulle inte ha kunnat förlåta mig själv om jag råkat ut för samma sak....

****

Match mot GUIF på onsdag och då gäller det att vi skärper oss. Senaste matchen var verkligen inget att hänga i julgranen och träningarna under uppehållet har inte varit dom bästa, men jag känner på mig att vi kommer ta vår första hemmaseger för säsongen.

****

Falun-AIK på TV4 Sport ikväll. Vågar man hoppas på en ny förlust för stockholmarna?

****

Super Bowl innebar att det bara blev 4 timmars sömn inatt och imorrn börjar jobbet kl 6.45. Det är knappast optimalt att sova lite när man vill bli av med en förkylning, men det får gå ändå.

RSS 2.0