Nära Hörneforsdubbel

Rebellens blogg äger ut min blogg just nu, sägs det.

****

Förra omgångens hemmaseger mot GUIF följdes i lördags upp med en riktigt skön seger borta mot Hörnefors. Träningarna inför matchen blev lite rumphuggna då många var sjuka/förkylda, men som tur var hann dom flesta piggna till så pass att dom kunde spela. 3-1-underläge efter första perioden, men för ovanlighetens skulle så gjorde vi en bra insats. Det skulle dock bli bättre och efter att ha gått ikapp, så kom det avgörande målet med en minut och fyra sekunder kvar. Den osannolika målskytten var Elin Holmgren, målvakt som deltog som utespelare när så många saknades. Vi gjorde sen även ett femte mål och tre värdefulla poäng var i hamn.

****

Dalen vann mot seriesuveränerna Warberg. Riktigt skoj! Detta trots att man återigen tappade en tvåmåsledning, men denna gång så återtog man initiavtivet och ledningen och höll hela vägen. Lyckas man fortsätta spela så kan det bli roliga slutspelsmatcher i Gammliahallen.

****

Segern mot Hörnefors innebar att vi endast förlorade en match på bortaplan denna säsong och det var i premiären mot Röbäck. Fyra segrar och en oavgjord har det blivit sedan dess.

****

Jag fick äran att återvända till Hörnefors även på söndagen. Då som assisterande åt Tutan i P93, när Jonas och Simon hade egen match på annat håll. Det var nog första gången jag stod i båset i en pojkmatch och det var helt klart ovant att coacha spelare som man inte känner så bra. Roligt var det i alla fall och även här hämtades ett 1-3-underläge upp, men bara till oavgjort 3-3. Poängen innebar ändå en säkrat tredjeplats i serien för grabbarna. Starkt jobbat.

****

Segern mot Hörnefors innebar också att vi tagit poäng mot alla lag i serien iår.