On top (of the world?)

Jag ser att min blogg har blivit uppflyttad till den översta platsen på vindelnsif.se. Min egen teori om varför jag fått denna ärofyllda position är mina rapporter från Girot. Webgruppen måste ha fått så mycket positiv respons på det att man inte hade nåt annat val...

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så börjar årets Giro gå mot sitt slut. Idag körde man den 18:e etappen, en etapp utan större svårigheter där en klungspurt avgjorde. Inte alltför överraskande så var det Alessandro Petacchi som var först över mållinjen. Han tog därmed sin 23(!) etappseger i Giro d'Italia. Leder gör fortfarande Danilo DiLuca och nu kan nog bara en allvarlig vurpa stoppa honom från att ta hem totalsegern.

Även om Girot snart är över, misströsta inte! I juli kommer ju sommarens höjdpunkt, Tour de France...

Bloggarnas favoritförfattare?

Har noterat att det är inne bland bloggare att läsa Stig Larssons avslutande del i Millenniumserien, Luftslottet som sprängdes. Jag har själv inte hunnit med den första delen, men den finns i min ägo och kommer nog att "attackeras" inom kort.

Just nu läser jag Ian Flemings I hennes majestäts hemliga tjänst. En mycket bra och välskriven bok, men tyvärr brukar det inte hinna bli så många sidor varje kväll innan John Blund slår en i skallen. Med lite flyt så kanske det blir några timmars sträckläsning dagtid imorrn...


A Change Is Gonna Come...

Det blev tyvärr ingen rematch mot Lunkan och Chelseajävlen för min del idag. Jobbet kallade, så jag får trösta mig med några extra hundringar i fickan istället. Förhoppningen är dock att matchen ska bli av inom kort åndå.

Efter detta var det lunchmöte, Bistrofika och tandläkarbesök. Samtliga lika lyckade, men kostsamma.

Girot är inne på sina sista dagar och de senaste dagarna har man klättrat i många berg och idag mötte man nog den tyngsta stigningen. I en mil så cyklade man nästan rakt upp i himlen. Imponerande. Italienarna dominerar som vanligt och Liquigascyklisten Danilo DiLuca, leder med knappt två och en halv minut, med fyra etapper kvar.

Ikväll har jag varit på en mycket intressant föreläsning i Umeå, som gett mig en rejäl tankeställare. Den kan ha fått mig att helt ändra inställning till upplägget för innebandyträning.

Måste bara avsluta med att säga att jag, till skillnad från Homer, inte märkt av några träningsverk efter Hedmans fyspass i måndags...

Frolf och andra konstigheter

Ledig måndag med inplanerat lunchmöte, men när det blev uppskjutet så blev det en sväng förbi skolan istället. Det visade sig då att man köpt in frisbeegolf och att Lunkan och Chelseajäveln precis skulle provspela banan. Trots att jag inte jobbar på stället så fick jag ett wild card och fick spela premiärrundan. Det tog ett tag innan man vägt in frisbeen och mot slutet gick det helt ok och fan vad kul det var. Chelseajäveln vann på 28 kast, jag gick runt på 29 och Lunkan på 31. Ryktas om rematch på onsdagmorgon...

Sen bar det iväg på Gallerian och fika på Bistron. Det var ett tag sen och idag gick det sitta utomhus. En cappucino en gårdagsbaguett och en chocolate chip cookie, så var man nöjd. Efter det blev det faktiskt lite baseball med Cykelolsson. Kul det också, men han var riktigt dålig på att kasta.

Jobb på skolan imorrn - mer klirr i kassan...


Stardust Memories

Ikväll blev det ett besök i Umeå, där familjen firade farsans födelsedag (han fyllde år för två veckor sen). Det blev först lyxbuffé på Norrlandsoperan och sen konsert med Lisa Miskovsky på Idun. Konserten inleddes lite överraskande med en cover på The Killers When You Were Young, helt i min smak. Jag gillar när man smyger in en cover, men artisten måste verkligen sätta sin personliga prägel på den och det lyckades hon ganska bra med. Det tog dock ett tag innan spelningen kom igång ordentligt, men mot slutet blev det riktigt bra.

Några andra fina konsertminnen från Idun genom åren:

Moneybrother - har sett honom där tre gånger och varje gång lyckas han överträffa den förra. Fantastisk underhållning.

Håkan Hellström - Umeå Open -06. Såg honom även ett par år innan, men denna konsert blev festivalens höjdpunkt och ingen annan artist kan förmedla såna känslor i sin musik och på scen som Håkan. Magiskt.

José Gonzales - Umeå Open -05. Finstämt aukustisk konsert som abrubt avbröts när en Umeå Open-skylt framme vid scenen lossnade och störtade mot golvet. Som tur brast bara ena vajern som den hängde i och Josés kommentar efteråt var: "Vilken tur att ingen dog, eller nåt".

Broder Daniel - kan ha varit deras sista turné och dom bjöd på alla sina hits, både nya och gamla. Min favorit Jens Lekman var förband och Per Bjurman satt i publiken. En stor upplevelse på många sätt.

The Hives - helt galen spelning där Idunteatern kokade från början till slut. Som ett riktigt hårt träningspass på golvet.


Heavyweight Champinjon

Återigen helg och en ledig vecka att se fram emot. En vecka fylld av innebandyrelaterade saker som måste tas tag i. Ungdomslagen ska anmälas till seriespel, nästa säsongs träningstider ska sökas och en föreläsning med Dalens fyströnare finns också på agendan. Till detta kan man också lägga herrlagets start av försäsongsträningen. Inte helt omöjligt att jag kommer närvara där. Trots att det är nästan två månader sen som säsongen avslutades så finns det fortfarnade mycket att göra och nästa. En sorts Silly Season helt enkelt.

Nya dopningsrubriker inom cykelsporten igen. Dansken Bjarne Riis erkände idag att även han frekvent dopat sig under sin karriär. Bland annat vann han Tour de France 1996. Dopad. Även om det är strongt att gå ut med sanningen, vilket kanske gynnar sporten i ett längre perspektiv, så känns cyklingens anseende så lågt att det kan vara för sent att vända trenden. Man får helt enkelt se cykeltävlingarna på Eurosport som ren underhållning och inrikta sig på stundens njutning och sen ta all skit en annan gång. Otroligt trist.

Såg Levelkillen, tillsammans med sin boss, dumpa svarta plastsäckar på återvinningen vid Jernbolaget idag. Kan det ha varit hans icke fungerande uppkoppling tro?

Homer, som tidigare i veckan avslöjade en inte alltför beskedlig viktökning, får pga Jernbolagets fortsatta avloppsproblem, numera sin dagliga motion när han traskar över vägen för att uträtta behoven hos oss istället. Jernbolaget ska förövrigt bjuda sina kunder på korv i morrn, men det är allmänt känt att detta egentligen bara är ett svepskäl för att själva få tugga (odiskad?) korv.

Övriga innebandyrelaterade besök bestod idag av Färsking, Målisen och en sommarklädd Rebellen. Några större affärer blev det dock inte...

Lite Giro

Arbetsvecka nu vilket innebär att jag inte hinner följa Girot så mycket. Nästa vecka, då det avgörs, så kommer jag dock sitta klistrad fram för Eurosport. Kul att mitt sk. BMX-intresse uppmärksammats på andra bloggar i närheten.

Såg igår kväll de sista avsnitten på en sjätte säsongen av 24. Grymt spännande och fartfyllt. Det är helt otroligt att serien redan har gått i sex år och fortfarande håller lika hög klass. Visst följer varje säsong ett liknande mönster, men man hittar ändå hela tiden nya vägar att utveckla serien.

Ikväll blir det först innebandy och sen är det visst nån Champions League-final mellan Milan och Liverpool. Har för mig att den matchen spelades för två år sen också. Tråkigt att en så pass stor fotbollsturnering blivit som Innebandy-VM, där samma lag, Sverige och FInland, möts i final varje gång...

VM-guldet tillbaka där det hör hemma

Det blev till slut VM-guld till damerna och nu är Sverige regerande världsmästare på alla sätt som finns. Bra för sporten? Knappast, men det är ju upp till dom andra länderna att bli bättre.

Jag hörde damernas VM-låt på radion idag och precis som vanligt när det gäller sportlåtar, så är väl kvalitén inte den bästa. Den slår dock IKSUs totalt genomusla kampsång med hästlängder.

Omstart på jobbet idag och nu väntar sju dagars hårt, hårt arbete.

Stanley Cup både ikväll och imorrn, med goda utsikter att hålla sig vaken. Ottawa har några matchbollar på sig att skicka Buffalo på semester och jag tror dom tar chansen redan ikväll (leder 2-1 efter två perioder). Tightare i västfinalen, där Anaheim utjämnade senast. Viktiga match 5 imorrn på Detroits hemmabana och tar man den så tror jag att man går till final. Två svenska kaptener i final då...

Helg mitt i veckan...

.... men egentligen påverkar det mig inte ett dugg, eftersom jag skulle varit ledig i alla fall (om jag jobbar så jobbar jag ju hur som helst, även röda dagar). Särskilt ledigt blev det inte ändå. Trädgårdsarbete i Otton och sen en löprunda. Kroppen kändes riktigt seg och det var en sån där gång då man hade motvind oavsett åt vilket håll man sprang. Det blev gjort i alla fall och under kvällen blev det hyfsat lugnt.

Girot fortsatte idag med den femte etappen. Det blev tysk seger, men Italienaren Danilo DiLuca behåller den rosa ledartröjan. Hela grejen med ledartröjor är nånting som verkligen tilltalar mig. I Girot så har man fyra olika ledartröjor, förutom den rosa som bärs av totalledaren, så har man en för poängledaren, en för bergsprisledaren och en för ledaren i ungdomstävlingen. Hur kan man då överföra detta till Innebandyn. Jag vet att ishockeyn provade detta koncept för ett antal år sedan, när skytteligaledaren spelade i en speciell hjälm. Tyvärr tog man bort detta ganska omgående.

Man kanske borde prova nåt liknande inom innebandyns elitserie eller varför inte klä serieledarna i helrosa matchställ (sponsor: Sportbladet)?


Produktivt värre

Vilodag i Girot idag vilket innebar en hel del tid över till annat. Tid som jag ägnade åt städning (hur kan det finnas så mycket damm på så liten yta?) och en springtur runt ett förlängt broarna. Som ni förstår så upptog detta större delen av dagen. Under kvällen var det möte inför Nationalälvens Dag (18 aug) där vi kanske kommer vara inblandade.

På nytt blev det fiasko när jag skulle se NHL inatt. Jag höll mig vaken i en period innan sömnen tog överhand. Som ni kan läsa på Rebellens blogg så lyckades han bättre. Han somnade först i den tredje perioden. Nu blir det nog inga fler försök att kolla på nattmatcherna, utan jag inriktar mig på kvällsmatcherna på lördag och söndag, förutsatt att båda serierna går till minst fem matcher.

Innebandy-VM ångar vidare nere i Danmark och TV4 har överraskat i sin bevakning av mästerskapet. Två reportage på tre dagar måste ses som en mycket positiv utveckling. Vågar man hoppas på att fyran sänder live från hemma-VM 2009?

Imorrn blir det frisering och sen idrott på skolan (utomhus i regn?). I så fall får jag väl trösta mig med den 4:e etappen i Girot när jag kommer hem.


Härligt regn

Min lediga vecka inleddes med... arbete. Gjorde ett av mina sporadiska inhopp på Renforsskolan, där jag höll koll på två mattelektioner. Lugn på stället eftersom åttorna är på läger och lugnare lär det bli då några nior for till Göteborg ikväll. Mitt nästa gästspel blir på onsdag i idrott, då Chelseajäveln är en av dom som åkt till västkusten.

Tog en kvällspromenad i det härliga regnet. Även om jag rankar soliga och varma sommardagar högst, så är jag ganska förtjust i när det spöregnar. Dels för att det blir så friskt i luften när man är ute och springer/promenerar, men även för att man kan sätta sig i lugn och ro och läsa en bok med en smattrande ljudkuliss utanför.

Fiasko Girots inledning. Har somnat ifrån två raka etapper + Uniteds match mot West Ham igår. Illa. Inatt blir det ett nytt försök att följa NHL. Sist gjorde jag precis som Rebellen, somnade efter första perioden. Som ni ser har jag visst haft en tenden att somna ifrån sportsändningar på TV, men jag hoppas att semin mellan Ottawa och Buffalo inatt ska hålla mig vaken. Sovmorgon imorrn i alla fall...

Frank

Satt ikväll och irriterade mig över att Barcelona inte kunde avgöra matchen mot Betis tidigare, som istället kvitterade med en minut kvar. Real Madrid å andra sidan gjorde det motsatta igår och vände 1-3 underläge till seger 4-3. Just nu känns det som att Real har fördel i titelracet, men jag hoppas att jag har fel.

En kul grej från matchen var att Frank Rijkaard hade en pikétröja från Nike som också ingår i min garderob. Lite anmärkningsvärt att han använde den just ikväll. Den är nämligen grön med vita och svarta ränder. Motståndarna Betis använder samma färger...

Web-TV och apor

Innebandy-VM är igång och jag tog mig en liten titt på de ambitiösa web-sändningarna som danska sport4u.dk levererar. Livesändningar från alla matcher och visst är det kul att man kan följa turnerningen på nåt sätt nu då inte tv sänder, men ljud och bild lämnar en hel del i övrigt att önska. Man kunde dock se att det var ganska glest på läktarna. Det verkar vara svårt för arrangörerna till många landslagsturneringar att locka folk till några andra än hemmalandets matcher. Storleken på arrangemanget måste nog vara i fotbolls-EM, -VM-klass för att det ska bli totalt utsålt och där är vi verkligen inte än med innebandyn

Sverige vann f.ö. planenligt mot Singapore med 23-1. När jag ser såna totala utklassningar är ofta min första tanke: "Hur kunde man släppa in ett mål?"

Läste idag en mycket bra krönika av Kristina Kappelin i Sportbladet. Den handlade om Ivan Basso och dopningen inom cykelsporten. Läs den här: 

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1067887,00.html
Det avslutande stycket är helt genialiskt...

Mattesnillen

Jag hade inte tänkt ägna hockey-vm nåt utrymme alls i denna blogg, men jag måste bara nämna en liten anekdot från gårdagens kvartsfinal mellan USA och Finland. Jag kom in i matchen lagom till straffslagningen, som kommenterades av herrar Lasse Kinch och Leif Boork. Dessa båda spekulerar i hur ofta det blir mål på straffar i hockey och Boork lägger fram att han tror att ungefär en av fyra sitter (25%). Kinch replikerar då: " Tror du verkligen det är så mycket?" och menar att han har för sig att det blir mål på 3 av 10 straffar. Vad innebär då detta? Han tycker själv att 25% låter otroligt mycket, men tippar istället på 30%. No further comments...

Stanley Cup-slutspelet är nu inne i semifinaler, Detroit-Anaheim och Ottawa-Buffalo, och det känns mycket intressant. Två matchserier som kan bli hur underhållande och spännande som helst och det gör ju inte saken sämre att vi har flera svenskar som har betydande roller i sina lag. Jag hade ju helst sett att NY Rangers varit ett av lagen, men Detroit-Ottawa i den kommande finalen kan jag köpa. Två spännande veckor väntar.

Imorrn börjar Giro d'Italia och Innebandy-VM. Fan vad det finns mycket intressant sport...

En dag idag också

Full fart på jobbet idag. Det har varit relativt lugnt med kunder hela veckan, men idag inte omöjligt att alla sparade sina ärenden till idag. Vanligtvis brukar vi få en varuleverans på torsdagar, men den dök aldrig upp. Förrän kl 17. Att det då visade sig att det var sex pallar (vi får oftast bara två) gjorde ju inte saken bättre, men det värsta var att lastbilen inte hade nån lyft så att jag fick jaga rätt på en traktor som kunde lasta av den. Det blev till sist gjort och nu väntar mycket arbete imorrn.

Micron pajade igår så det blev lunch/middag (vet inte vad man ska kalla det när man äter kl 14.45). En pirog och ett glas vatten.

Ett stort grattis till Färsking som tog körkort i förmiddags. Vågar man tippa att han kommer köra bil till träningarna hädanefter?

En dag kvar till ledigvecka och två kvar till girot.

5 dagar till Girot

På lördag drar det igång. Och då menar jag inte Eurovisionsschalgerfestivalfinalen, utan Girot. Det första etapploppet av de tre stora (de andra är Touren och Vueltan). Det känns väl lite trist att fjolårsvinnaren, Ivan Basso, såhär bara några dagar innan erkänner dopning. Cykelsporten har ju haft stora problem med sånt, men det känns ändå skönt att det kommer fram då han varit misstänkt i en stor dopningshärva i snart ett års tid.

Vem som vinner den tre veckor långa tävlingen har jag inte en susning om. Faktum är att den största anledningen till att jag gillar att kolla på cykel är Eurosports eminenta kommentatorer Robert Vacchi och Anders Adamsson. Det finns inga kommentatorer som är så samspelta och kunniga. Detta kombinerat med avgörande bergsetapper. Wow...

Vad har då detta med innebandy att göra? Den som vet får gärna höra av sig.


Galan är över

Då var årets Innebandygala genomförd och jag kan bara konstatera att allt flöt på bra och att folk verkade ha trevligt. Som vanligt var det god mat och för en gångs skull fick vi ljudet att fungera på första försöket. Det är bara att konstatera att...

...Ruth och Patrik gjorde en mycket stabil insats som värdpar.

...maten räckte till alla.

...ingenting började brinna, varken på hotellet eller i kommunen (Minnesgoda kanske kan erinra sig att en servett fattade eld under fjolårets gala, sen hade ju Patrik brandjour under denna kväll).

...årets gala höll på i två och en halv timme. Det är den kortaste galan hittills.

...inga låtar från Melodifestivalen spelades. Det närmaste man kom där var The Arks No Decorum. John gjorde ettt kanonjobb med att sätta ihop spellistan och tajma med priserna.

...det såg länge ut som att det inte skulle bli nån gala, men idogt efterfrågande av galasugna spelare räddade traditionen, som nu förhoppningsvis får leva vidare många år framöver.

Det känns otroligt skönt att avsluta innebandyåret på ett sånt bra sätt och nu är det bara att ta nya tag inför nästa säsong.


Nu är det nära...

Nu är det bara en dag kvar tills innebandysäsongen 06/07 officiellt avslutas med Innebandygalan på Hotell Forsen. Just nu ser vi ut att bli 115 pers, vilket jag tycker är mycket bra. Det känns som att det mesta är under kontroll när det gäller förberedelserna. Priserna finns, Patrik och Ruth verkar coollugna inför uppgiften att leda spektaklet och John gör comeback som dj. Det enda som vi inte kan påverka är väl maten, men där känns det också lugnt. Hotellet har motsvarat förväntningarna tidigare och det kommer dom garanterat att göra även denna gång.

Idag kommer mycket att handla om att pussla ihop det sista inför morgondagen, innan dagen avslutas med innebandy på Älvis ikväll.

Plötslig död

Det finns få saker inom sportes underbara värld som fängslar som en direkt avgörande förlängning. Igår var det CL-semin mellan Liverpool och Chelsea som gällde och i söndags Stanley Cup-kvarten mellan NY Rangers och Buffalo. Man hinner få upp pulsen ganska mycket när det drar ihop sig, även om det inte är något av ens favoritlag som spelar, som igår när jag som inbiten United-fan var nöjdare att Chelsea förlorade än att Liverpool vann. I söndags ville jag dock se att Rangers vann.

De olika sporterna har ju valt att avgöra oavgjorda matcher på lite olika sätt. Inom fotbollen kör man en förlängning som följs av straffar om inget lag gjort mål. Ishockeyn kör med sudden death där man spelar tills nåt av lagen avgör (frånsett i VM och OS-turneringar där en kort extraperiod följs av straffar). Tyvärr har innebandyn tagit efter hockeyn, men satsat på mästerskapsvarianten och inte på den för mig mer tilltalande maratonvarianten. Visst vore det härligt om en avgörande kvartsfinal mellan exempelvis Dalen och Pixbo avgjordes i den tredje övertidsperioden?

Hur som helst så spelar det faktiskt mindre roll vilken sport det rör sig om när matchklockan tickat in på de där minuterna, där matchen kan avgöras i varje anfall. Om det så är fotboll, ishockey, innebandy, handboll, amerikansk fotboll eller till och med basket, så kan man som sportälskare bara njuta av dessa tillfällen...

Däckbyte

Riktigt skönt att för en gångs skull få va ledig på en röd dag. Jag tror jag har jobbat många såna nu på slutet. Idag blev det till slut däckbyte på bilen, men i övrigt har det inte blivit gjort så mycket nyttigt.

Som ni kan läsa på hemsidan så blir det Patrik Fritzson och Ruth Reinholdsdotter som kommer leda galan på lördag. Känns som ett klockrent värdpar. 108 anmälda nu.

Måste återvända till Liverpool-Chelsea. Vore kul om Chelsea kunde förlora...

RSS 2.0