Plötslig död

Det finns få saker inom sportes underbara värld som fängslar som en direkt avgörande förlängning. Igår var det CL-semin mellan Liverpool och Chelsea som gällde och i söndags Stanley Cup-kvarten mellan NY Rangers och Buffalo. Man hinner få upp pulsen ganska mycket när det drar ihop sig, även om det inte är något av ens favoritlag som spelar, som igår när jag som inbiten United-fan var nöjdare att Chelsea förlorade än att Liverpool vann. I söndags ville jag dock se att Rangers vann.

De olika sporterna har ju valt att avgöra oavgjorda matcher på lite olika sätt. Inom fotbollen kör man en förlängning som följs av straffar om inget lag gjort mål. Ishockeyn kör med sudden death där man spelar tills nåt av lagen avgör (frånsett i VM och OS-turneringar där en kort extraperiod följs av straffar). Tyvärr har innebandyn tagit efter hockeyn, men satsat på mästerskapsvarianten och inte på den för mig mer tilltalande maratonvarianten. Visst vore det härligt om en avgörande kvartsfinal mellan exempelvis Dalen och Pixbo avgjordes i den tredje övertidsperioden?

Hur som helst så spelar det faktiskt mindre roll vilken sport det rör sig om när matchklockan tickat in på de där minuterna, där matchen kan avgöras i varje anfall. Om det så är fotboll, ishockey, innebandy, handboll, amerikansk fotboll eller till och med basket, så kan man som sportälskare bara njuta av dessa tillfällen...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har någon dött?

2007-05-03 @ 12:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0