Stardust Memories

Ikväll blev det ett besök i Umeå, där familjen firade farsans födelsedag (han fyllde år för två veckor sen). Det blev först lyxbuffé på Norrlandsoperan och sen konsert med Lisa Miskovsky på Idun. Konserten inleddes lite överraskande med en cover på The Killers When You Were Young, helt i min smak. Jag gillar när man smyger in en cover, men artisten måste verkligen sätta sin personliga prägel på den och det lyckades hon ganska bra med. Det tog dock ett tag innan spelningen kom igång ordentligt, men mot slutet blev det riktigt bra.

Några andra fina konsertminnen från Idun genom åren:

Moneybrother - har sett honom där tre gånger och varje gång lyckas han överträffa den förra. Fantastisk underhållning.

Håkan Hellström - Umeå Open -06. Såg honom även ett par år innan, men denna konsert blev festivalens höjdpunkt och ingen annan artist kan förmedla såna känslor i sin musik och på scen som Håkan. Magiskt.

José Gonzales - Umeå Open -05. Finstämt aukustisk konsert som abrubt avbröts när en Umeå Open-skylt framme vid scenen lossnade och störtade mot golvet. Som tur brast bara ena vajern som den hängde i och Josés kommentar efteråt var: "Vilken tur att ingen dog, eller nåt".

Broder Daniel - kan ha varit deras sista turné och dom bjöd på alla sina hits, både nya och gamla. Min favorit Jens Lekman var förband och Per Bjurman satt i publiken. En stor upplevelse på många sätt.

The Hives - helt galen spelning där Idunteatern kokade från början till slut. Som ett riktigt hårt träningspass på golvet.


Kommentarer
Postat av: #19 VIlhelmsson

Har sett några av ovanstående grejer med dig. Och både du och jag vet att en höftvickande krönikör överträffade Moneybrother och att Broder Daniel spelningen var härlig.

2007-05-27 @ 13:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0