Åter

Till slut så tog då den 17 dagar långa arbetsveckan slut. Som ni märkt så har bloggen blivit lidande ju längre tid det gott, men faktum är att jag skrev ett inlägg i söndags. Blogg.se kan dock va svårt att hantera när det är många som vill blogga samtidigt. Följden blev att inlägged försvann ut i tomma intet.

****

Rangers-Devils på Canal+ inatt och naturligtvis så passar jag på att kolla. Det är ju sovmorgon imorrn. Rangers leder med 1-0 i paus och vinner man så går man upp till 3-1 i matcher, vilket torde innebära avancemang längre fram. Caps verkar dock få det svårt att gå vidare. Flyers har vänt matchserien och bristen på slutspelsrutin i huvudstadslaget lyser igenom.

****

Imorrn kväll bär det av till Stockholm för innebandykonvent och SM-finaler. Det kommer bli ruggigt skoj. Vi är inte dom enda vindeln-bekanta som kommer va på plats i Globen på lördag, så håll utkik i TV4.

****

Det ser ut att bli rekordmånga innebandymänniskor som besöker galan nästa helg. Nytt för iår är att man kan rösta fram vinnarna i tre kategorier på hemsidan. Kolla in omröstningarna på www.vindelnsif.se/innebandy ...


The 12th Night

Jag trodde att jag på dag 12 skulle va ganska mör, less och i stort behov av en ledig dag. Konstigt nog känns det inte alls så, utan det är mer som att man har fått upp tempot och att allt bara flyter på. Kroppen är ju ganska van vid jobb på veckorna och innebandy på helgerna. Nu återstår ju bara en normallång arbetsvecka - fem dagar - innan jag blir ledig i fyra dagar.

****

Dom fyra dagarna kommer jag tillbringa i Stockholm på innebandykonvent och SM-finaler. Tyvärr åkte Täby ut igår, men det hade ju bara varit för otroligt om dom skulle tagit sig till Globen i år igen. Jag hade hoppats på att få se gårdagens semi via nätet igår, men icket. Webbsändningar är minst sagt opålitliga. I och med att AIK vann och gick till final så känns det ganska klart vart sympatierna hamnar under finalen...

****

Helt enligt förhoppningarna så lyckades jag hålla mig vaken under hela den första matchen mellan Devils och Rangers. Två timmars sömn före och fyra efter funkade helt okej. Skön seger och en mycket bra start på slutspelet. Inatt blir det ett nytt försök när Washington tar emot Philadelphia. Jag siktar på samma upplägg...

****

Center Dark är en av mina klara godis-favoriter och det är inte helt omöjligt att Cloetta lyckats igen. Igår fick vi nämligen ett smakprov på Center Jordgubb-Lime. Det udda med den är att den även innehåller chili. Eftersmaken är minst sagt märklig, men jag tror jag är positiv till den.


Komplettering

Jag tänkte bara komplettera mina NHL-tips med att tippa resultatet i matchserierna.

Eastern Conference
Montreal - Boston 4-1
Pittsburgh - Ottawa 4-2
Washington - Philadelphia 4-2
New Jersey - New York Rangers 3-4

Western Conference
Detroit - Nasville 4-2
San José - Calgary 4-0
Minnesota -Colorado 3-4
Anaheim - Dallas 2-4

Nu väntar jag med stor spänning på vad Rebellen har att kontra med...

...

Dag 10. Skitväder. Löprunda efter jobbet.

Mer NHL

Rebellen tjurar över att han inte hann tippa Stanley Cup-slutspelet först, så det verkar tyvärr som att battlet uteblir. Här kommer i alla fall mitt tips för kvartsfinalerna i Western Conference:

Detroit-Nashville
På papperet ska Red Wings enkelt ta sig vidare, men jag är inte alls lika säker. Man har alltid placerat sig högt i grundserien och gått in i slutspelet som favoriter, men där har man vägt för lätt och åkt ut relativit tidigt. Så sent som för två år sen mot Edmonton i den första omgången. En annan sak som talar emot är att man haft svårt mot lagen i sin egen division, där Nashville ingår, och att laget inte spelat lika bra som tidigare under säsongen. Jag tror dock att man efter sex-sju matcher lyckas slå ut Predators, men att det kan bli tufft att ta sig hela vägen.

San Jose-Calgary
Sharks har haft en ruggig form på slutet, samtidigt som Flames fått kämpa för att hålla sig kvar på slutspelsplats. Om kanadensarna ska ha minsta lilla chans så måste Kiprusoff spika igen i målet, annars tror jag på ett enkelt avancemang för hajarna från Kalifornien.

Minnesota-Colorado
Svårtippat möte. Colorado har haft svårt för Wild under säsongen, men man har å andra sidan Peter Forsberg i laget. Forsberg håller sig frisk och fäller avgörandet och Avs går till conferencesemi, där det däremot kommer ta stopp.

Anaheim-Dallas
Regernade mästarna har hemmaplansfördel här, men jag tror att Stars - som åkte ut mot Vancouver i kvarten i fjol - lyckas knäcka ankorna i sju matcher. Det är så ruskigt jämnt att det kan gå hur som helst, men jag tycker att det lutar lite åt Dallas.

Conferencesemifinalerna i väst blir då:
Detroit-Dallas
San Jose-Colorado

Sammanfattningsvis känns inte väst lika het som öst, men det förtar ju inte spänningen. Nån skräll kan ju smyga sig in.

****

Dom skulle nog knappast erkänna det, men jag har en stark känsla av att IOK ångrar att man gav Kina sommar-OS. Med tanke på hur mycket sekundär negativ publicitet som varumärket OS har fått den senaste månaden, kan det knappast vara värt det.

****

Tisdag är alltid den mittersta dagen i min arbetsvecka. Så även denna gång...

****

Canal+ Sport visar imorrn natt kl 01:00 det första mötet mellan Devils och Rangers. Jag ska göra allt för att hålla mig vaken.

****

Kom igen nu Rebellen. Ge folket dina tips!

Dag 8

Tidig uppstigning i morse och en uppfriskande promenad ner till arbetet strax före sju. Som vanligt känns inte måndagarna särskilt mycket måndag för mig eftersom jag alltid jobbat helgen före. Inget undantag idag och lagomt mycket att göra. Imorrn är det tisdag och det innebär en skön sovmorgon.

****

NHL:s grundserie avslutades inatt och vilka som möts i Conferencekvartarna är nu klart. Jag tänkte nu utmana Rebellen på en liten bloggkamp där vi tippar vilka som går vidare till semifinalerna. Antar han den tro?
Jag börjar hur som helst med en genomgång av matchserierna i East.

Montreal-Boston
Två Orginal Six-lag, där Habs övertygat mest under säsonen, men ett Boston som fått kriga sig till slutspel i dom sista omgångarna är ingen lätt match. Att Montreal dessutom tradade bort sin mest rutinerade målvakt Cristobal Huet till Caps väcker ett litet frågetecken kring det viktiga målvaktsspelet, men jag tror ändå att man mäktar med att vinna mot Boston.

Pittsburgh-Ottawa
De minnesgoda kan erinra sig att jag i ett tidigare blogginlägg varnade för Pittsburgh i slutspelet och jag ser ingen anledning att backa från det. Ottawa har ju inte övertygat på slutet och nu har man Alfredsson och Fischer skadade och jag tror därför inte att man rår på Penguins över sju matcher. Crosby och Malkin tar sitt lag till conferencesemi.

Washington-Philadelphia
Caps gjorde en ruggig spurt och spelade rättmätigt till sig en plats i slutspelet. Flyers spurtade också efter en djup svacka, men man var nära att missa i alla fall. Inbördes har det varit jämnt mellan lagen under säsongen, men jag tror att Washingtons grymma flyt, Ovetjkin, Bäckström och målisen Huet kommer ta dom vidare.

New Jersey-New York Rangers
Rangers har vunnit sju av åtta möten denna säsong,  men det känns rätt betydelselöst nu. Slutspel är slutspel och Devils har en tendens att alltid gå långt. Denna gång tror jag dock att Rangers drar det längsta strået och slår ut kusinerna från landet, men det kommer gå till sju matcher.

Om mina tips går hem kommer Conf.-semifinalerna då spelas enligt följande:
Montreal-Rangers
Pittsburg-Washington

Nu ska det bli spännande att se vad Rebellen kontrar med innan jag delger er mina tips för Western Conference.


Go, Caps, Go!!

En tämligen händelselös dag inleddes precis som mina dagar inletts den senaste veckan: Nattens NHL-resultat. Caps hade gjort sitt jobb och slagit Panthers och nu blir det slutspel med Bäckström, Ovetjkin och kanske även Micke Nylander, som varit skadad. Återstår nu bara att invänta kvällens/nattens resultat för att det ska bli klart vilka som får möta vilka...

****

Onödigt poängtapp av United idag. Det skulle ju vara väldigt onödigt om det blir spännande i Premier League-avslutningen.

****

Kaffekonsumtionen har ökat nämnvärt under den första delen av min 17 day streak. Som tur är har det inte kostat mig en krona extra.

****

IKSU återigen klara för SM-final. Ruggigt kul och mycket imponerande av ett lag som tappade fyra landslagsbackar inför säsongen. Det ska bli mycket trevligt att i alla fall få se ett lag från Umeå i Globen...

Bank vs. Niva vs. Lyxén

P93 vann sin första match i Umecupen nu på morgonen, 3-2 mot Notviken. Rapporterna säger att man inte kom upp i normal standard, men trots detta knep tre viktiga poäng. Nu ser det ut som att nästa match, mot Umeå City kl 13.00, kan bli avgörande för eventuellt avancemang. Övriga resultat i gruppen och det resterande spelschemat talar för en spännande lördag i Sporthushallen. Tyvärr kommer jag själv befinna mig på OKQ8, men det finns som tur är gott om rapportörer på plats...

****

Kollade in Aftonbladets nya Webb-tv-program Bank vs. Niva och det slog mig hur ruskigt bärlika Erik Niva och Dennis Lyxén är.

****

Caps har nu allt i egna händer när det gäller den sista öppna slutspelsplatsen på andra sidan Atlanten. En poäng mot Florida, som mycket överraskande slog Carolina inatt, och slutspelsplatsen är säkrad. Jag är särksilt imponerad över det faktum att en av Caps bästa spelare, Micke Nylander, varit skadad nästan hela säsongen. Det kommer bli otroligt kul att följa dom i slutspelet, som inleds till veckan...

4 av 17

Samtidigt som Rebellen upplyser oss andra om att hans helg börjar om en och en halv timme, så kan jag bara konstatera att jag har 13 dagar till min nästa lediga dag. Jag inledde veckan med vissheten att jag skulle jobba 14 dagar i streck, men detta byggdes idag på med tre till, vilket innebär att jag mellan den 18 mars och den 16 arpil endast kommer va ledig tre dagar...

****

Indienresenärerna återvände idag och så fort jag kom in genom dörren så kom krydddofterna emot mig. Kanske lite fördomsfullt, men lika sant för det.

****

Häftiga semifinaler i SSL ikväll. Helt sanslöst att det blir 13 mål i den ena matchen och 15 i den andra. Lagen följdes åt så gott som hela tiden och allt fick avgöras i förlängningen. Naturligtvis vann Täby sin mot AIK, men jag hade gärna sett Pixbo vinna mot Warberg. Nu känns det nog tyvärr som att Warberg avgör på måndag...

****

Naturligtvis har jag mig själv att skylla när jag bara är ledig tre dagar istället för tio...

****

Det första jag gör när jag kliver ur sängen på morgonen är att kolla nattens NHL-resultat. Grymt spännande avslutning, där det krigas om dom sista slutspelsplatserna i båda konferencerna. Jag hoppas verkligen att Caps lyckas kliva över strecket på den östra sidan och att Vancouver lyckas göra samma sak i väst. Förhoppningsvis på bekostnad av Hurricanes respektive Predators...

En inställd spelning är också en spelning

Gästspelar på skolan som mattelärare i veckan och hittills så har det gått riktigt bra, även om det sabbar min skönhetssömn att behöva stiga upp i ottan under min lediga vecka.

****

1:a april idag och jag undrar om inte grannbloggen gått på ett av alla de aprilskämt som figurerar i diverse medier...

****

Trots att Marit Bergman tvingades ställa in så blev Umeå Open så bra som jag hoppats.

Bäst: Those Dancing Days, Timo Räisänen, Lykke Li och Los Campesinos

Hade högre förväntningar på både Mando Diao och Caesars, men man kan inte få allt.

****

Vindeln-bekantingen Lia Gass toppar Innebandymagazinets Topp 5-lista över Elitseriens coolaste namn.

"1. LIA GASS, Skellefteå
Norrländska vars för- och efternamn tillsammans låter som rockigt artistnamn."


Visst förtjänar hennes namn en topplacering på listan, men när blev Schweiz en del av Norrland?

****

United möter Roma i CL-kvarten ikväll. Jag tror helt klart  på seger, men jag tror inte att det blir lika roligt som i fjol.

****

Det är inte första gången som Magazinet missar i researcharbetet när det gäller Vindeln-relaterat material. Minns vad detta inlägg från Rebellen resulterade i...

****

Lunkan bjöd på en liten goding till floskel idag:

"Dom ska inte tro att det är dans på gröna skogar"

RSS 2.0