Million Dollar Service

Som ni redan kunnat läsa på grannbloggen så gjorde jag ett gästinhopp på P93-träningen igår. Det var helt klart kul, men min insats var ganska upp och ner. Jag har ju ingen bakgrund som innebandyspelare, utan har bättre koll på sakerna teoretiskt än praktiskt, vilket var väldigt tydligt i samband med träningens sista skott. Jag fick dock den äran att sätta bollen i mål efter Målvaktens geniala tekningsvariant, som mot all förmodan lyckades.

****

I måndags fick jag följande meddelande på färddatorn i Million Dollar Baby: "Service in 10300 km or 20 days". På de 14 månader som jag har haft bilen så har jag kört ca 8000 km, vilket skulle innebära att det skulle ta ytterligare ca ett och ett halvt år innan jag uppnått den angivna sträckan. Tyvärr måste man väl gå på "20 days" så det blir väl att punga ut med några tusingar. Men man får väl se servicen som min julklapp till henne.

****

Det ryktas att herrlaget har ont om spelare ikväll och att Målvakten därför är uppskriven på protokollet som utespelare. Kan man till och med hoppas på speltid för honom? Det vore ju en dröm för alla inblandade...


Livet, innebandy

Återigen är det alldeles för längesen som jag förärade min blogg en ett inlägg. En del av det som hänt sen sist kan ni ju läsa om i Rebellens blogg. Samtliga matcher han bloggat om har jag också sett och jag har väl egentligen inget att tillägga i ämnet.

****

I fredags blev det konsert med Lisa Miskovsky som det stora dragplåstret. Med sig hade hon Norrlandsoperans Symfoniker och kompisen Malin Jonsson. Helt klart en minnesvärd kväll som tyvärr tog slut lite för snabbt. Konserten hade lätt kunnat hålla på i en halvtimme till utan att tappa i kvalitet. Bäst var Miskovskys "Another Shape of My Heart" som var fantastiskt arrad med hela orkestern. Kraftiga rysningar under hela låten.

****

F98-99 gjorde en mycket bra säsongsdebut när man i lördags spelade 4-4 mot Ersbodas 99:or. En mycket jämn och publikvänlig match avslutades med att Vindeln satte kvitteringsbollen med halvminuten kvar. Det ska bli mycket intressant att följa laget i framtiden...

****

Rebellen åkte på en mycket oläglig magsjuka i fredags bara timmarna innan Miskovsky-konserten. Istället ersatte damlagstränaren och även en del annat innebandyfolk skymtade på Aula Nordica.

****

Man är aldrig beredd när döden inträffar i ens närhet. En fruktansvärd känsla...


Smoooooth

När man som jag i princip är beroende av att ha koll på vad som hela tiden händer i sportvärlden (och till viss del även i den vanliga världen), så är det en dag som denna riktigt jobbig att hinna ikapp sig själv. Naturligtvis så sover jag så länge som jag vågar för att hinna till jobbet i tid, sedan måste lunchen ägnas åt att äta(mat som det vanligtvis tar några minuter att värma), förbereda och plocka ihop grejerna inför kvällens träning och sen nyttja resterande tid, ca 10-15 min, åt att kolla mailen och eventuellt besvara viktiga såna och sen snabbt skumma av aftonbladet.se. Efter jobbet har jag en kvart på mig att ta mig till FC och byta om, snacka lite med dom som tränar innan och sen starta den egna träningen med en kort samling. Efter genomförd träning är jag "vuxen" på F98-99-träningen och runt halv nio kan jag dra mig hemåt. Väl hemma är det dusch och sen laptop i knäet för att försöka "hinna ikapp" och ända komma mig i säng i rimlig tid. Verkar inte som att jag lyckas med det ikväll heller. Jag vill ju hinna blogga också, så ikväll hinner jag nog inte uppdatera mig till belåtenhet...

****

Brukar under det kalla halvåret ha problem med att mina knogar torkar och spricker upp, eftersom jag tvättar händerna så ofta pga korvförsäljningen. Förra veckan kom dock kollegan Viveca(betoning på den andra stavelsen)på den briljanta idén att vi skulle prova en ny tvål. Succé direkt! Efter fyra arbetsdagar är mina händer fortfarande hyfsat mjuka och huden har inga tendenser till sprickor.

****

Härlig Dalen-seger igår. Som vanligt får jag alltid lite ångest när jag inte kan vara på plats själv på Gammlia, men det fick ju gå ändå. Skönt dock att Dalen i år vinner matcherna även om man leder i slutminuterna. Naturligtvis pratas det om final och SM-guld redan nu bland innebandyfolket i Umeå. Men än är det MYCKET långt dit.


Vindelns IF - IBK Dalen 2-1

Fan, vad det är skönt att vinna. Och fan vad det är kul att se att spelet fungerade bra mycket bättre än mot Sävar för två helgen sen. Idag var vi med från början och passningarna hittade fram utan att studsa över klubbladen.  För en gångs skull så spelade vi oss fram till lägena och skapade fina lägen att göra mål. Även försvarsspelet var bra, då vi - enligt min högst inofficiella statistik - inte lät Dalen skjuta ett enda skott på mål i den andra perioden. Förra säsongen dröjde det till dom sista omgångarna innan vi tog en hemmaseger. Nu har vi startat med två raka och nu siktar vi på att fortsätta den trenden...

****

Jag måste bli bättre på att komma isäng på kvällen. De senaste veckorna har det bara blivit senare och senare, med följden att jag inte ens är i närheten att vara utsövd inför arbetsveckan som inleddes igår. Trots detta är det nog bäst att jag offrar några minuter på att blogga lite för de trogna läsarna.

****

Mössan är nu ute på marknaden och de första exemplaren har sålts under helgen. Ni kommer att se en hel del av den ute på byn kommande veckor.


Paust

Efter två veckors uppehåll med massiva påtryckningar, både utifrån och från bloggrannen, så är det väl bäst att hamra ner ett inlägg. En hel del har hänt sen sist, varav det mesta är ganska ointressant, men desto viktigare är att Mössan med stort M anlände igår. Jag hoppas att det om någon vecka kommer att krylla med Vindelns IF Innebandy-mössor på samhället. Utsikterna är goda. Försäljningspremiären är på dammatchen imorrn och på herrmatchen på söndag. Passa på att handla innan det är för sent...

****

När jag ändå är inne på kläder, så tycker jag att ni ska hålla utkik efter tränarnas nya outfit på helgens matcher.

****

Million Dollar Baby fick idag äntligen den uppfräschning som hon förtjänade. Smutslagret var tjockt och det tog närmare två timmar att få bort, men nu glänser hon som bara den. Det innebär att det blir garaget några veckor framöver...


En smula tröst

Precis som bloggrannen redan avslöjat så har kvällen inneburit första besöket på nya Bondfilmen, Quantum of Solace. Jag skulle kunna tänka mig att jag sett Casino Royale runt sju gånger, vilket gör det lite svårbestämt att avgöra hur bra den nya filmen är efter bara en tittning. Men en sak är säker och det är att filmen funkar bra, även om den gärna fått va lite längre, så man kunnat slappna av lite emellanåt. Nu var det rena Bourne-tempot och det är väl inte direkt vad man vant sig vid efter pokerspelandet i CR.

**

Nu har jag nog nått min peak när det gäller min tävlingssäsongsform. Jag har ju som vana att köra hårt på sommaren, men när innebandyn börjar under hösten så försvinner tiden. Tredje löprundan för i veckan och bästa tidsnoteringen, trots ofördelaktigast underlag. Nu kommer det nog bara gå utför allteftersom. Som det ser ut just nu kan det bli en runda på måndag, men mest troligt dröjer det nog till nästa helg och då blir det ju som att börja om på nytt.

**

Rebellen verkar uppenbart nöjd över att han lyckades se filmen före mig, men då gick han också miste om att se den samtidigt som Boston Tea Party-celebriteten Patrik Norqvist. Även två gamla Vindeln-spelare sågs stryka runt i Filmstadens innandöme.

**

Kommer inte på nåt bra sätt att avsluta kvällens inlägg, så det får väl


RSS 2.0