Innebandyhelgen över

Det känns riktigt tråkigt att återigen ha sett Dalen tappa en flermålsledning i den sista perioden. Pixbo gjorde det riktigt bra, men jag hade hoppats att Dalen skulle kunna skapa nån form av tryck framåt. Isället blev man tillbakapresseade och fick knappt låna bollen och när man väl fick tag på den, så blev man av med den ganska omgående. Nu får man hålla tummarna för att det blir Globen i april istället.

****

Efter några dagars kyla verkar det återigen vara dags för plusgrader och regn.

****

Ligacupfinalen som sådan var en mycket trevlig tillställning. Mycket folk - även om det var svårt att skapa tryck i en halvfull ishall - rolig innebandy med många mål och dramatik på högsta nivå. Icke redan innebandyfrälsta måste ha gillat det.

****

Kul i alla fall att Dalen vann sin match mot Jönköping i lördags. Starkt att avgöra med 47 sekunder kvar och sen dessutom lyckas hålla tätt i slutet. En stor besvikelse var dock att arrangören inte hade öppet övre läktaren hela dagen. Borde inte de som är först på plats få välja de bästa platserna?

Skrällar

Lite halvdåligt med folk på träningarna i veckan. Sjukdomar och resor är dom främsta osakerna och som tur är så har vi inga matcher de kommande helgerna. Igår blev det fokus på passningar i fart och det funkade hyfsat. När fokus finns så funkar det, men så fort det brister i koncentrationen så har det en tendens att braka ihop.


****


Nu snöar det igen. Plusgrader till veckan eller?

****

Vi har i alla fall bestämt oss för att glömma Dalenmatchen från i söndags.

****

Handbolls-EM rullar på och överraskande nog så är Sverige med i leken fortfarande. Poäng mot tyskarna ikväll och man spelar semi på lördag. Dalentränaren försäkrar att han håller på Sverige, men jag tror tyvärr att ett svenskt avancemang innebär mindre besökare på SkyCom Arena på lördag.

****

New England Patriots-New York Giants spelar Super Bowl den 3 februari. Kan bara gå på ett sätt eller? Men nu avgörs det ju bara i en match och då kan ju vad som helst hända. Ska bli kul att se i alla fall...

****

AIK-Täby i TV4 Sport i måndags var nog en av de mest underhållande matcherna som jag sett i SSL hittills denna säsong. Bra fart, mycket känslor och individuella prestationer. Dessutom är det ju alltid kul att se AIK förlora.


****

Det är inte det lättaste att hålla koll på matchstartstiderna i Handbolls-EM. Första veckan startade alla matcher kvart över. I tisdags började man halv nio, igår kvart över fyra igen och ikväll tjugo över sju.


Mycket amerika nu

Det blev en klar förlust med 0-4 mot Dalen idag. Spelet stämde inte alls i den första perioden och även om det blev bättre i den andra så var det helt enkelt inte våran dag idag. Nu har vi två veckors spelledigt och då kommer vi komma helladdade till omstarten.

****

Har för andra kvällen i rad sett Rangers förlora mot Boston och nu börjar det tyvärr se riktigt illa ut. Om New York-laget ska ha en chans att ta sig till slutspel måste man skärpa sig och hitta spelet igen.

****

Ett annat New York-lag som det går bättre för är Giants som spelar NFC Championship-final (motsvarande semifinal), mot Green Bay Packers inatt. Kick-Off 00.30. Återstår att se om jag lyckas hålla mig vaken. Nu närmast väntar i alla fall AFC-finalen mellan New England Patriots och San Diego Chargers. 18:e raka för Patriots.

****

Jag hoppas Capitals fina form håller i sig och att man till slut lyckas ta sig till slutspel. Sen laget inför denna säsong gick tillbaka till sin gamla logga och sina gamla färger, så har man en av ligans snyggaste hemmaställ. Bara en sån sak...

Snö eller regn, vad är skillnaden?

Jag har precis sopat av en decimeter med snö från min Million Dollar Baby. Vi har en vinter som man aldrig blir klok på. Ena dagen är det snöborste som gäller för att det nästa krävs spolarvätska för att ta sig någonstans. Nu blir det då ljusare i alla fall, men jag blir inte fövånad som det regnar inom några dagar igen.

****

Hemmamatch mot Dalen imorrn och det återstår att se om dom kommer med sina 94:or eller sina 95:or. Sist spelade dom med 94:orna och vi vann med 3-1, men jag har en liten känsla av att det yngra laget är bättre. Hursomhelst så måste vi gå in med rätt inställning och vara på tå från start. Det senare missade vi mot Holmsund förra helgen, men en stark andraperiod räddade en poäng. Nu ska vi ta vår första hemmaseger för säsongen.

****

Conference Championships i NFL i morgon kväll. Först Patriots-Chargers, där det ska bli mycket spännande att se om New England håller sin förlustfria svit intakt. Sen blir det Packers mot Giants, där jag hoppas på en seger för New Yorkarna. Vore grymt med en Super Bowl mellan New England Patriots och New York Giants om två veckor.

****

Helt rätt av Westling och Dalen att överklaga den sju matcher långa avstäningnen. Jag tycker fortfarande att det var en ful grej som han gjorde, men det känns inte rimligt att han åker på sju matcher och Kimmo Eskelinen får en landskamp(!) för en cross-checking i nacken efter avblåsning.

****

Idol-Sam ska visst uppträda under Ligacupfinalen. Vet inte riktigt om det lockar fler eller färre åskådare. Om man ser matchen i TV4 Sport så kan man ju byta kanal under pauserna.

****

Idag blir det ett beök hos Cykel-Ollson följt av P91:s match mot Sandåkern kl 13 på Fritidscentrum. United spelar kl fyra och sen är det Handboll, Sverige-Frankrike, ikväll kl 20.15. Finns inte en chans att livet blir tråkigt en dag som denna.


Lite innebandy också

Detta inlägg skrevs ursprungligen igår kväll, men det var uppenbarligen fler än jag som ville blogga just då...


Europacupen drog igång idag med AIK och Warberg som svenska representanter på herrsidan och IKSU och Rönnby på damsidan. Planenligt blev det segrar för samtliga utom för Warberg - suverän ledare av Superligan med endast en tappad pinne - som bara fick 7-7 mot norska Fjerdingby. Nu väntar två finska lag i dom kvarvarande gruppmatcherna. Ingen lätt uppgift...

****

Kvällens träning bjöd på lite av varje. Bra fart och inställning vid en övning kunde bli dålig fokus och mycket slarv i nästa, men det avslutande spelet såg helt ok inför matchen mot Holmsund på söndag. Särskilt med tanke på att inga ordinarie centrar deltog.

****

Imorrn blir det ett besök på Gammliahallen och Ligacupsemin Dalen-Balrog. Trots att Dalen har 5 mål att gå på inför matchen, så hoppas jag att man inte spelar på resultatet utan går in och kör så att vi i publiken får se en bra match. Laget har ju inte varit så lyckosamt när man försökt spela på resultatet tidigare i höst, så det är nog ingen fara...

****

Eurosport 2 sänder Europacupens herrsemifinaler på lördag och både dam- och herrfinalen på söndag. Vågar man hoppas på huvudkamera på långsidan nu, så man får chansen att jämföra ordentligt mot TV4 Sports sändningar?


Ledig vecka?

Det är lite anmärkningsvärt att jag denna lediga vecka suttit i flera timmar framför datorn och jobbat ideellt. Det har varit jobb med aktivitetskort, uppdateringar av hemsidan, olika ansökningar och telefonsamtal hit och dit. Nu jobbar man ju kanske inte lika effektivt som man gör på ett riktigt jobb, men lägger man ihop alla timmar och dessutom plussar på den tid som jag lagt ner på träning i veckan går tankarna till dom som jobbar heltid.

****

Min favoritblogg, Bjurmans (och Ros) NHL-blogg på Aftonbladet har uppdaterats sparsamt den senaste veckan. Detta beror främst på att det hållits primärval på andra sidan Atlanten. Till min stora förtjusning har Bjurman bloggat om USA-valet i en separat blogg istället. Som gammalt West Wing-fan så tycker jag att hela apparaten som USA:s presidentval är, är väldigt underhållande att följa. Det känns väl lite som att kandidatens personlighet är viktigare än kandidatens politiska åsikter, men hey - It's America!

****

Jag har inte bara suttit framför datorn i veckan. Jag har hunnit röra på mig lite också. Härliga promenader i snön har det blivit.

Lite sömn, mycket sport

Det har inte varit revyår iår, men lika fullt så har jul- och nyårsveckorna varit fullspäckade. Det började med jobb, gled in på cupen, fortsatte med jobb och under trettonhelgen hade vi träningshelg med tjejerna. Gemensam nämnare för detta är den totala bristen på sömn. Jag klarar väl en natt med ltie sömn hyfsat, men när dom staplas på varann, med fem timmar den ena natten och 4 timmar nästa, så blir det till slut mycket jobbigt att hålla huvudet fokuserat på det man ska göra. Det funkade ändå hyfsat under aktiviteterna på fredag och lördag, men när jag slängt mig i soffan framför Villa-United tog det inte många minuter innan John Blund kom på besök.

****

Lördagskvällen var annars packad med bra sport:

- United vann visst FA Cup-matchen med 2-0 efter två sena mål.

- Småkronorna öppnade inte JVM-finalen särkskilt bra, men den tredje perioden var en fröjd att se. Snöpligt mål att förlora på dock.

- Detroits GM Ken Holland i ett mycket intressant studiosnack med Niklas Holmgren och Calle Johansson i C+. Periodpauserna var mer intressanta än själva matchen...

- NFL:s Wild Card Weekend drog igång och jag orkade nästan tugga i mig hela matchen mellan Seahawks och Redskins.

****

Söndan blev inte så mycket sämre.

- Charlotte Kallas coolaseger i Tour de Ski. En tävlingsform som naturligtvis tilltalar ett Tour de France-fan som mig.

- Fick för första gången denna säsong live se Dalen ta tre poäng på hemmaplan.

- Ytterligare två Wild Card-matcher. NY Giants vann först mot Tampa Bay innan San Diego vände mot Tennesee senare på kvällen. Nästa helg är det Divisional Play Offs, eller kvartsfinaler, som vi här i Sverige skulle säga...

****

Nä, nu ska jag fylla på sömnkontot lite mer. Det gäller att passa på nu när man är ledig några dagar...

Cupen en stor framgång

Det är märkligt vad trött man kan bli av en innebandycup utan att själv spela. Jag har dom senaste dagarna mer eller mindre stöpt framför tv:n i samma stund som jag kommit hem från jobbet.  Det känns dock skönt att veta att cupen blev en mindre succé för oss. För det första trodde jag aldrig att vi skulle få ihop 16 deltagande lag och för det andra så hade jag inte räknat med fulla läktare nästan hela tiden. Grymt kul!

Bra jobbat av alla som ställde upp och jobbade under fredag och lördag. Det känns skönt att veta att vi har folk inom föreningen som ställer upp i dessa lägen. Utan Lizas insats hade det dock inte blivit nåt. Hon tog tag i allt förarbete så att det bara var att ställa sig till förfogande när det började dra ihop sig.

RSS 2.0